on

7 Situatii frecvente pentru care bucurestenii cauta un instalator sanitar

12 decembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

În medie şi conform unor statistici neoficiale, bucureştenii cauta un instalator o dată la 3 ani, iar unele din cele mai frecvente probleme ţin de scurgeri, robinete defecte, toalete şi canalizări înfundate, ţevi sparte.

 

instalator bucuresti recomandat

 

Este nevoie de intervenţii urgente în general la apartamentele vechi din Bucureşti unde există instalaţii învechite, dar şi în cartierele rezidenţiale noi, din zona Ilfovului, din oraş sau de la marginea Capitalei. Multe construcţii noi au fost realizate pe ”repede înainte”, aşa că unii proprietari ajung să se confrunte rapid cu situația neplăcută a unor canalizări înfundate, inundaţii în baie din cauza scurgerilor deficitare de la băile cu duşuri ”walk in” şi altele ...

 

Iată totuşi care sunt cele mai frecvente situaţii pentru care bucureştenii sună un instalator Bucureşti.

 

1. Robinetul picură într-una

Deşi acest lucru poate părea inofensiv, risipa de apă poată atrage sume de plată semnificative în timp. Unii proprietari obişnuiesc să treacă cu vederea această problemă, dar la un moment dat se decid să sune un instalator. 

 

2. Scurgere lentă sau înfundată la chiuvetă şi/ sau cadă

Chiuveta se umple uşor la spălatul vaselor sau apa din cadă se scurge extrem de greu după baie? Toate acestea sunt indicii că există o problemă, iar scurgerea trebuie curăţată. Prima dată, proprietarii pot recurge la desfundarea cu pompa sau la unii detergenţi care se toarnă în scurgere, dar dacă problema nu se rezolvă aşa ori revine iar şi iar, este nevoie de intervenţia unui instalator profesionist.

Instalatorii profesioniști au experiență și echipamentul necesar pentru a diagnostica și remedia eficient diversele probleme legate de scurgerile lente sau înfundate.

O cauză comună a acestor probleme poate fi acumularea de reziduuri, păr, grăsimi sau alte particule care se adună în conductele de canalizare, împiedicând fluxul normal al apei. Uneori, obiecte străine pot ajunge în sistemul de canalizare, cauzând blocări și dificultăți în scurgerea apei.
Intervenția instalatorului profesionist implică adesea utilizarea unor tehnici mai avansate, precum utilizarea echipamentelor de desfundare cu presiune sau a dispozitivelor de video-inspecție pentru a identifica precis problema. Instalatorul poate aplica soluții specializate pentru curățarea eficientă a scurgerilor, asigurând astfel funcționarea corespunzătoare a sistemului de canalizare.

 

3. WC înfundat

Iată o problemă extrem de frecventă cu care se confruntă bucureştenii. Un ghemotoc de hârtie igienică, părul aruncat în toaletă, tampoanele, absorbantele, mâncarea alterată, resturile de săpun sau chiar jucăriile care ajung în vasul de toaletă pot împiedica apoi scurgerea apei în mod corespunzător. 

Instalatorii au la dispoziție echipamente specializate, cum ar fi cabluri de desfundare sau aparate cu presiune, care pot ajuta la eliminarea obiectelor străine și la deblocarea eficientă a canalizării.

Prevenirea acestor probleme este esențială pentru menținerea bunei funcționări a instalațiilor sanitare. Educația cu privire la utilizarea corectă a toaletei este importantă, iar locuitorii trebuie să fie conștienți de impactul negativ pe care îl pot avea anumite obiecte și materiale asupra sistemului de canalizare. Utilizarea coșurilor de gunoi pentru obiectele care nu ar trebui aruncate în toaletă poate preveni astfel de inconveniente și poate contribui la menținerea eficienței sistemului de canalizare.

 

4. Probleme cu boilerul sau instalaţia de încălzire

Nimănui nu-i place să facă duş cu apă rece. Dar, când boilerul este defect ori necesită înlocuire, când există probleme cu instalatatia de încălzire, proprietarii de case şi apartamente înţeleg că este nevoie de intervenţia rapidă a unui instalator.

Instalatorii profesioniști au expertiza necesară pentru a diagnostica rapid problemele legate de boiler sau instalația de încălzire. Aceștia pot identifica cauzele defecțiunilor, pot efectua reparații sau, în cazuri mai grave, pot recomanda înlocuirea echipamentelor defecte. Intervenția rapidă a unui instalator nu numai că rezolvă problema prompt, ci și previne posibilele daune suplimentare care ar putea apărea în cazul ignorării sau amânării reparațiilor.

 

5. Montaje obiecte sanitare

O altă situaţie în care bucureştenii se decid să pună mâna pe telefon şi să sune un instalator este atunci când au nevoie de înlocuirea unor obiecte sanitare precum chiuvete la bucătărie, lavoare, vase de toaletă, cabina de duș, cadă etc.

Procesul de înlocuire a obiectelor sanitare poate fi mai complex decât pare la prima vedere. De la demontarea corectă a vechilor echipamente până la instalarea adecvată a celor noi, este important să fie respectate normele și cerințele specifice. Aceste lucrări necesită cunoștințe tehnice și experiență, iar un instalator profesionist are abilitățile necesare pentru a realiza montajul în conformitate cu standardele de calitate.

De multe ori, oamenii aleg să își schimbe obiectele sanitare din diverse motive, cum ar fi modernizarea spațiului, remedierea unor defecțiuni sau pur și simplu pentru a adăuga o notă de prospețime în locuința lor. Indiferent de motivul pentru care se decide înlocuirea obiectelor sanitare, angajarea unui instalator profesionist asigură un proces fluent și fără probleme.

În plus, instalatorii profesioniști pot oferi sfaturi și recomandări privind alegerea noilor obiecte sanitare, având în vedere cerințele specifice ale spațiului și preferințele clientului. De la alegerea dimensiunilor potrivite până la orientarea optimă a obiectelor sanitare, experiența instalatorului contribuie la obținerea unui rezultat final de calitate.

 

6. Ţevi sparte

O ţeavă spartă provoacă instant inundaţie, dar există cazuri când ţevile pot ceda puţin şi permit apei să se scurgă în stropi.

Orice proprietar care observă acest lucru ar trebui să sune cât mai rapid un instalator pentru a evita agravarea problemei, cum ar fi o inundaţie de toată frumuseţea.

 

7. Montare şi întreţinere calorifere (sistemele de încălzire)

În Bucureşti încă există apartamente unde se folosesc caloriferele acelea vechi din fontă, dar acestea ar trebui de obicei schimbate sau ar trebui să treacă printr-o verificare amănunţită pentru că deseori fac probleme la începutul iernii (se înţepenesc robineţii, nu mai permit circulaţia apei etc). Deci, pentru montarea, repararea, revizia caloriferelor noi şi a sistemelor de încălzire, experienţa unui instalator este extrem de importantă.

Aveţi nevoie de un instalator în Bucureşti sau Ilfov pentru una din problemele menţionate mai sus sau pentru alta care necesită intervenţia unui profesionist cu experienţă? Puteţi solicita o ofertă pentru intervenţii urgente pe site-ul www.urgente-instalatii.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pompele submersibile: Alegerea potrivita pentru alimentarea cu apa Pompele submersibile: Alegerea potrivita pentru alimentarea cu apa
Despre poluarea apei Despre poluarea apei
Ghid de Identificare și Reparare a Țevii Sparte în Perete Ghid de Identificare și Reparare a Țevii Sparte în Perete
Fose septice: principii de functionare Fose septice: principii de functionare
Alimentarea cu apa - o investitie absolut necesara Alimentarea cu apa - o investitie absolut necesara
Studiu Resideo: Romanii sunt preocupati de nivelul ridicat de duritate al apei din sistemul centralizat de distributie Studiu Resideo: Romanii sunt preocupati de nivelul ridicat de duritate al apei din sistemul centralizat de distributie

Vezi mai multe articole