on

Acoperiș din țiglă metalică – 10 avantaje pentru casa ta

23 iunie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci când îți construiești casa, trebuie să acorzi o atenție deosebită acoperișului. Acesta este unul din elementele fundamentale pentru întreaga locuință. În plus, ar trebui să te gândești doar la faptul că acoperișul va trebui să asigure protecție împotriva vântului, ploilor și soarelui și, nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de faptul că acesta are rol estetic, așa că trebuie să aibă un aspect cât mai frumos.

 

În acest caz, specialiștii recomandă tigle metalice. Acestea au devenit extrem de populare în ultima perioadă datorită rezistenței, dar și aspectului elegant. Iată o listă cu principalele 10 avantaje ale acoperișului metalic:

 

Durabilitate

 

Principalul avantaj adus de acoperișul metalic este longevitatea. Dacă este instalat corespunzător, acesta poate rezista o viață. De ce? Pentru că nu putrezește, nu se crapă și nici nu se deformează în timp. Așa cum menționam mai sus, un astfel de acoperiș este proiectat să reziste ploilor și vântului, ba mai mult, nu permite infiltrarea apei și este rezistent la mucegai și foc.

 

Un bun izolator termic

 

Aminteam inițial și de rezistența împotriva soarelui. Ce înseamnă mai exact? Țigla metalică reduce acumularea de căldură pe timpul zilei, iar acest lucru înseamnă și costuri reduse cu aerul condiționat, în sensul că nu va fi nevoie să-l porneșți prea des pe timp de vară.

 

Rezistență la foc

 

Un alt avantaj adus de acoperișul metalic este rezistența la foc. Țigla metalică este un material necombustibil și, din acest motiv, putem vorbi azi despre acest avantaj. Pe de altă parte, trebuie să știi că mulți preferă să instaleze acoperișul metalic pe astereală din lemn, iar acesta din urmă este considerat a fi un material combustibil.

 

 

Instalare rapidă și ușoară

 

Țigla metalică este foarte ușoară, ceea ce înseamnă că este și foarte simplu de manevrat. În plus, aceasta se comercializează sub formă de panouri de diferite dimensiuni.

 

Instalare ușoară chiar și peste vechiul acoperiș

 

Nu e deloc ușor să scoți vechiul acoperiș și, din acest motiv, procesul de reabilitare poate dura foarte mult timp. Pe de altă parte, e bine să știi că, în funcție de specificațiile construcției, țigla metalică se poate instala cu ușurință peste acoperișul deja existent.

 

Atenuează zgomotele

 

Dacă este instalat corespunzător, acoperișul metalic poate atenua zgomotele produse de ploaie sau grindină. Ceea ce înseamnă, din nou, un avantaj pentru tine și familia ta.

 

Aproape 0 costuri de întreținere

 

Nu vei fi nevoit să scoți sume mari de bani din buzunar pentru întreținere. Tot ce va trebui să faci va fi să te asiguri că, de la an la an, șuruburile de prindere sunt intacte, dar și să cureți acoperișul de frunze sau crengi.

 

Aduce un plus valoare proprietății tale

 

Faptul că un astfel de acoperiș este foarte rezistent, fiind proiectat să dureze o viață, reprezintă un avantaj pentru familiile care își doresc să vândă locuința cândva. Noul proprietar va fi fericit să afle că nu este nevoie să investească bani în reabilitarea acoperișului. În plus, este de la sine înțeles că acest aspect crește și valoarea proprietății.

 

Aduce un plus de frumusețe casei tale

 

Aspectul elegant, dar și posibilitatea de a-ți alege modelul preferat dintr-o gamă diversificată de forme și culori, ajută enorm în conturarea unei case îngrijite și cu bun gust.

 

Versatilitate și adaptabilitate

 

Un alt avantaj al țiglei metalice este versatilitatea. Aceasta poate fi utilizată atât pentru clădirile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale și industriale.

 

Așadar, dacă și tu ești în plin proces de reamenajare sau urmează să construiești o nouă casă, poate ar trebui să ai în vedere alegerea unui acoperiș din țiglă metalică. Până la urmă, o astfel de investiție îți garantează un pachet complet de beneficii: rezistență, durabilitate și eleganță.

 

Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MAEOpJt3dro-residential-cottage-house-with-courtyard/

https://www.canva.com/photos/MAC8WpIP6D8-suburban-house/

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghid practic de montaj al sistemului de jgheaburi și burlane Ghid practic de montaj al sistemului de jgheaburi și burlane
Folia de aluminiu: Izoleaza-ti casa cu tehnologie testata de NASA Folia de aluminiu: Izoleaza-ti casa cu tehnologie testata de NASA
Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia
Cum alegi un acoperiş de calitate Cum alegi un acoperiş de calitate
Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului
Izolarea acoperisului Izolarea acoperisului

Vezi mai multe articole