on

Aeven si Schneider Electric colaboreaza pentru a oferi o solutie complexa de stabilitate pentru reteaua daneza

09 octombrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Rueil-Malmaison, Franta, 27 septembrie 2023Schneider Electric a livrat un proiect de stabilizare pentru a sprijini reteaua electrica daneza, in colaborare cu Aeven, furnizor de solutii digitale adaptive si pentru centrele de date.

Separat recent de NNIT, Aeven are trei decenii de experienta in industria infrastructurii digitale. Companie independenta, Aeven are sediul in Danemarca, fiind prezenta si in Filipine si Republica Ceha, ofera servicii digitale si pentru centre de date solide si sigure pentru clientii din sectorul public, AI si stiinte ale vietii si piete reglementate, cum ar fi finantele.

Dupa zeci de ani de stabilitate in tarile nordice, tranzitia ecologica de la energia pe baza de combustibili fosili la dependenta de surse regenerabile, combinata cu un mediu macroeconomic dificil, a facut ca autoritatile daneze care raspund de reteaua nationala sa se straduiasca sa stabilizeze aprovizionarea acesteia. Datorita topografiei Danemarcei, unele parti ale retelei tarii se confrunta astazi cu o crestere semnificativa a cererii in orele de varf, ceea ce a determinat autoritatile sa faca un apel catre consumatorii mari de energie pentru a oferi ajutor pe termen scurt si lung.

Ca raspuns la solicitare, Energinet, TSO in Danemarca (Transmission System Operator), a dezvoltat un grup Fast Frequency Reserve (FFR), prin care centrele de date si alte industrii consumatoare de energie ar putea sprijini reteaua cu servicii de stabilizare a frecventei. Lucrand cu echipa de cercetare si dezvoltare a Schneider Electric din Kolding si cu omologii sai de servicii din Paris, Aeven a construit o solutie personalizata de alimentare neintreruptibila (UPS) Galaxy VX pentru a furniza FFR si a stabiliza reteaua nationala.

In 2022, expertii de la Aeven au angajat o capacitate de un megawatt (MW) de la unul dintre centrele sale de date daneze pentru a sprijini acest proiect critic. Dupa ce a achizitionat pentru prima data UPS-ul Galaxy VX de la Schneider Electric in 2017, Aeven a folosit tehnologia patentata eConversion si software-ul EcoStruxure Microgrid Advisor pentru a crea o solutie FFR dedicata, care ar ajuta la stabilizarea retelei in orele de varf.

Proiectul a necesitat douasprezece luni pentru testare, validare si punere in functiune si a crescut semnificativ eficienta operationala a grupului existent de UPS-uri Galaxy VX de la Aeven. De exemplu, prin utilizarea modului de operare eConversion al companiei, care ofera o eficienta de pana la 99% fara a compromite disponibilitatea, Aeven a redus risipa de energie in UPS cu 68% pe an, fara a sacrifica stabilitatea centrului de date.

EcoStruxure Microgrid Advisor de la Schneider Electric, o platforma software cloud-based, le permite companiilor sa controleze si sa automatizeze in mod dinamic resursele energetice la fata locului – folosind algoritmi predictivi pentru a se conecta fara probleme la energia descentralizata, atunci cand este necesar.

In viitor, Aeven planuieste sa extinda domeniul de aplicabilitate pentru a include capabilitati de putere multi-MW de la mai multe centre de date – demonstrand valoarea semnificativa pe care o poate juca industria in productia de energie regenerabila si in construirea unui viitor mai sustenabil.

Mai multe informatii despre UPS Galaxy VX sau EcoStruxure Microgrid Advisor aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Caldura de proba, in Bucuresti Caldura de proba, in Bucuresti
Credit Rezidential de la Bancpost Credit Rezidential de la Bancpost
TVA-ul imobiliar, o nebuloasa TVA-ul imobiliar, o nebuloasa
Respira in casa aer de salina! Respira in casa aer de salina!
Mii de apartamente noi in sectorul 2 Mii de apartamente noi in sectorul 2
Majorarea amenzilor in domeniul constructiilor Majorarea amenzilor in domeniul constructiilor

Vezi mai multe articole