Polistiren de panta Austrotherm

Alege corect polistirenul pentru termoizolarea acoperisului

30 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Casa ta merita tot ceea ce este mai bun. Atunci cand iti construiesti sau iti renovezi casa, nu precupetesti niciun efort pentru a achizitiona cele mai bune materiale si a face lucrarea cu cei mai priceputi mesteri. In conditiile in care aproximativ 20-25% din pierderile energetice ale unui imobil au loc prin acoperis sau terasa, alegerea corecta a polistirenului pentru termoizolarea acoperisului se dovedeste a fi esentiala. Dar stii sa alegi corect polistirenul pentru termoizolarea acoperisului?
Special pentru termoizolarea peste astereala a acoperisurilor in panta, acoperisurilor terasa, pardoselilor interioare sau a spatiilor frigorifice, Austrotherm ofera patru sortimente de polistiren expandat: Austrotherm EPS® A100, A120, A150 si A200.

Avantajele utilizarii acestor sortimente de polistiren sunt urmatoarele:

- ajuta la reducerea semnificativa a greutatii acoperisului;
- contribuie la realizarea pantelor de scurgere a apei de pe acoperisurile terasa;
- contribuie la evitarea puntilor termice.

Iata cateva date tehnice ale acestor produse:

Polistirenul expandat Austrotherm EPS® A100 are conductivitate termica de calcul λc = 0,038 W/mK si o conductivitate termica efectiva λef = 0,0335 W/mK, precum si o rezistenta la tractiune TR150 ≥ 150 kPa (15 t/m2). Il poti identifica usor pentru ca are o dunga galbena pe laterala pachetului.

Polistirenul expandat Austrotherm EPS® A120 este special creat pentru termoizolarea pardoselilor si planseelor incarcate, a teraselor si sarpantelor. Are conductivitate termica de calcul λc = 0,037 W/mK si o conductivitate termica efectiva λef = 0,0334 W/mK. Rezistenta la tractiune este TR150 ≥ 150 kPa (15 t/m2). Cele doua dungi galbene de pe laterala pachetului te vor ajuta sa identifici usor sortimentul.

Placile de polistirenul expandat Austrotherm EPS® A150 se caracterizeaza printr-o conductivitate termica de calcul λc = 0,036 W/mK si o conductivitate termica efectiva λef = 0,033 W/mK, precum si o rezistenta la tractiune TR170 ≥ 170 kPa (17 t/m2). Pentru a putea fi identificat usor, acest sortiment de polistiren expandat are o dunga neagra pe laterala pachetului

Cel mai rezistent dintre cele 3 sortimente, polistirenul expandat Austrotherm EPS® A200, are o conductivitate termica de calcul: λc = 0,035 W/mK si o conductivitate termica efectiva: λef = 0,033 W/mK, iar rezistenta la tractiune este TR200 ≥ 200 kPa (20 t/m2). Este usor de identificat la raft, pachetul are doua dungi negre pe partea laterala.

In cazul in care doresti sa afli mai multe informatii despre toate tipurile de polistiren, domeniile de utilizare ale fiecarui sortiment si despre cum sa-l identifici corect, astfel incat sa nu fii indus in eroare la raft, sfatul nostru este sa intri si sa te documentezi pe www.alegecorectpolistirenul.ro

Adauga un comentariu


3 Comentarii

sorin

16 octombrie, 11:00

am construit un balcon la parter bloc acoperit cu placa osb si invelitoare tegola iar la interior expandat de 3.
la primul val de frig îmi curg geamurile la greu si se umezeste tavanul.(nu am sursa de caldura pe balcon).
ce solutie îmi sugeraţi pt izolarea tavanului?
intenţionez sa bag un calorifer, dar s-o rezolv cu izolarea tavanului.
aştept sugestii.
mulţumesc

Viorel

05 octombrie, 09:47

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce polistiren este indicat pt a izola tavanul apartamentului pe interior.Multumesc.

dan

01 octombrie, 17:39

Unde il gasesc si la ce pret ?

Alte articole

Pentru casa care te tine o viata, alege BCA Pentru casa care te tine o viata, alege BCA
Sticla cu fir de aur si argint Sticla cu fir de aur si argint
Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (3) Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (3)
Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate
Avantajele si dezavantajele caselor din BCA Avantajele si dezavantajele caselor din BCA
Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate

Vezi mai multe articole