Amenajarea spatiului comunitar: locuinte sociale

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuinte sociale, spatiu comunitar

Locuintele sociale vor reprezenta mereu o tema de cercetare in arhitectura, caci acest tip de
conlocuire nu trebuie sa mai fie asociata cu disconfortul si lipsa de personalizare a spatiilor interioare si a spatiilor comunitare aferente. Socializarea indivizilor si a familiilor ce le vor locui reprezinta o nevoie esentiala.
Ansamblul de locuinte sociale prezentat, realizat undeva in sudul Austriei, ofera o varianta inspirata de interpretare si rezolvare a acestui tip de locuire.
Spatiile interioare sunt cu grija articulate si raportate la spatiul exterior. Desi in parte standardizate, ele se afla intr-un perfect acord cu numarul membrilor familiei, cu orintarea fata de punctele cardinale pentru o luminare eficienta a spatiilor interioare, dar si cu mediul inconjurator.
Amenajarea spatiului exterior pentru acest ansamblu de locuinte asigura un anume confort fizic, dar mai ales psihic. Numeroasele spatii verzi amenajate, aleile pietonale de acces compenseaza dezavantajul suprafetelor modeste ale apartamentelor (cca. 50-90 mp). Acest ansamblu rezidential este rezultatul unei fericite „negocieri" intre comunitate si natura.
Imaginea cladirilor ce alcatuiesc ansamblul nu este una monotona si impersonala (cum fals ne-am obisnuit sa asociem locuintele colective cu niste „blocuri" gri fara spatii verzi sau spatii de joaca pentru copii), ci este asemanatoare cu cea a unui cartier de vile.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

7 separatoare ingenioase pentru spatii mici 7 separatoare ingenioase pentru spatii mici
Design in stil japonez Design in stil japonez
http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative
CUM ALEGI DESIGNERUL DE INTERIOR POTRIVIT PENTRU PROIECTUL TAU CUM ALEGI DESIGNERUL DE INTERIOR POTRIVIT PENTRU PROIECTUL TAU
Culori neutre pentru un interior confortabil Culori neutre pentru un interior confortabil
Baricada stilului victorian - design interior Baricada stilului victorian - design interior

Vezi mai multe articole