Aparatele de aer conditionat, tot mai solicitate la Iasi

27 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

La Iasi, vremea caniculara din ultimele zile a adus castiguri insemnate magazinelor de electrocasnice din oras. Aceasta, deoarece aparatele de aer conditionat sunt tot mai solicitate de catre ieseni. Vanzatorii spun ca, spre deosebire de alti ani, tot mai multi ieseni cu venituri medii isi achizitioneaza astfel de aparate.
Magazinele de electrocasnice din Iasi aproape ca nu mai fac fata cererii de aparate de aer conditionat sau ventilatoare. Odata cu cresterea temperaturii, care, in ultimele zile, a depasit 30 de grade la Iasi, cererea de astfel de aparate este din ce in ce mai mare. "Venirea caldurii a adus la usa noastra tot mai multi ieseni, care vin si intreaba de oferta, spunandu-ne ca nu mai suporta temperatura ridicata din apartamente. De la inceputul lunii mai, ne confruntam cu cereri foarte mari", a declarat Alina G., vanzatoare la un magazin de electrocasnice din Iasi. Pretul aparatelor de aer conditionat variaza intre 10 si 26 milioane de lei, iar vanzatorii spun ca, cu cat sunt mai ieftine, cu atat sunt mai proaste calitativ. Desi este oferita si varianta unui credit pentru achizitionarea acestora, cei mai multi ieseni prefera sa plateasca toti banii deodata. "Am avut foarte putine situatii in care aparatul a fost cumparat prin credit. si atunci, clientul a luat de la noi mai multe produse. Cel mai des insa vindem aparatele cu banii jos", a spus Gabriel D., operator de credit.
Pe de alta parte, vanzatorii de electrocasnice spun ca, spre deosebire de alti ani, sunt solicitari mai ales din partea iesenilor cu venituri medii. "Sunt, in special, cei care locuiesc la ultimele etaje. Canicula din timpul verii ii determina sa faca o asemenea investitie pentru locuinta. si apoi iarna se pot incalzi cu el", a mai spus Alina G.
La randul lor, instalatorii de aparate de aer conditionat spun ca, in ultima perioada, aproape ca nu stiu cum sa faca fata tuturor solicitarilor. "Cred ca am zeci de solicitari lunar. Acolo unde nu pot instala in ziua respectiva aparatul, pentru ca nu am timp, aman pentru zile viitoare. Doar asa pot raspunde tuturor cererilor", a declarat Gabriel, unul dintre instalatorii de aparate din Iasi.
 
Ventilatoarele, o varianta mai ieftina impotriva caniculei
Pentru iesenii cu mai putine posibilitati, magazinele de electrocasnice au venit cu o alta oferta. Este vorba de ventilatoarele de mica capacitate, care nu costa mai mult de cateva milioane. "si acestea se vand bine. Sunt cumparate de pensionari si de cei cu venituri mici, care nu isi pot permite sa dea 10 milioane, sa spunem, pentru un aparat de aer conditionat", a declarat Alina G.
Patronii de magazine de electrocasnice din Iasi spera sa dea lovitura in aceasta vara cu aparatele de aer conditionat si ventilatoarele. Pentru aceasta vara, meteorologii anunta temperaturi care vor depasi 30 de grade Celsius.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta
Credite cu dobanzi de numai 4,5% Credite cu dobanzi de numai 4,5%
TeraSteel lanseaza Lead, o solutie inovatoare pentru cladirile viitorului TeraSteel lanseaza Lead, o solutie inovatoare pentru cladirile viitorului
proprietari proprietari
Detine controlul umiditatii in casa ta cu Isover Detine controlul umiditatii in casa ta cu Isover
Cumparatorii online din Europa prefera sa achizitioneze de la retaileri internationali Cumparatorii online din Europa prefera sa achizitioneze de la retaileri internationali

Vezi mai multe articole