on

Arhitectii peisagisti: profesionistii care iti aranjeaza gradina ca in filme

22 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primavara incepe usor-usor sa isi intre in drepturi, iar acest lucru aduce dupa sine si o dorinta tot mai mare a oamenilor de a petrece timp afara, dupa o iarna lunga si destul de friguroasa. Desigur, la finalul sezonului rece, se impun de multe ori si lucrari de reamanajare a spatiilor exterioare, iar planurile pentru gradina iau prim-planul altor operatiuni.

In Romania, studiourile de arhitectura peisagista s-au inmultit in ultimii ani, un semn ca tot mai multe persoane inteleg utilitatea contactarii si contractarii unor profesionisti. In acest sens, am stat de vorba cu Ioan Stetca de la Senzui Studio, care ne-a dezvaluit impresiile sale despre evolutia pietei amenajarilor peisagiste din tara noastra:

“In ultimii ani am observat ca tot mai multa lume simte nevoia consultarii unui arhitect peisagist - fie ca este vorba despre o gradina de dimensiuni mari sau o gradina mica a carei folosire trebuie optimizata sau chiar o gradina verticala de interior. Tot din experienta, credem si in necesitatea interventiei clientului. Fara implicarea acestuia este greu de realizat un proiect care sa-i satisfaca toate cerintele“.

Potrivit celor de la Senzui, lucrarile comandate de companii sunt in acest moment intr-un echilibru in comparatie cu cele solicitate de persoanele fizice:

“Dacă noi am inceput in urma cu 5 ani cu 100% clienti persoane fizice, de anul trecut am scazut aceasta pondere spre jumatate. Ne bucuram ca lucram bine cu companii din diverse domenii, deoarece acestea sunt mai vizibile in oras si, pe langa faptul ca sunt un exemplu pentru angajati, parteneri si publicul larg, contribuie direct la imbunatatirea calitatii vietii in oras -  atat din punct de vedere al sanatatii locuitorilor, cat si din punct de vedere al educatiei estetice. Din punct de vedere al costurilor, orice solicitare poate fi satisfacuta, indiferent de buget. Totul este sa existe deschidere in acest sens”.

In incheiere, l-am invitat pe reprezentantul Senzui, Ioan Stetca, sa ne dezvaluie care sunt trendurile in 2017 in ceea ce priveste amenajarea gradinilor:

“In ceea ce ne priveste, putem vorbi ca in trend sunt gradinile cu plante din vegetatia locala, graminee si, mai ales, gradinile care necesita o intretinere redusa.”

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ranforsarea suprafetei gazonate – Cum sa te bucuri de spatiul verde fara a-l deteriora Ranforsarea suprafetei gazonate – Cum sa te bucuri de spatiul verde fara a-l deteriora
Cum deshidratezi fructele si legumele Cum deshidratezi fructele si legumele
Crinul (lilium) (I) Crinul (lilium) (I)
Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces
Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)? Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)?
Terasa exotica innobileaza si creste valoarea unei case Terasa exotica innobileaza si creste valoarea unei case

Vezi mai multe articole