on

Ariston Thermo Romania doteaza 51 de baze de salvare ale Salvamont Romania cu centrale termice si boilere

27 iulie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, continua parteneriatul cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont) in urma caruia au fost donate echipamente termice perfomante pentru a asigura conditii optime de lucru in bazele de salvare si pentru a facilita interventiile in situatiile de urgenta. Astfel, in ultimii trei ani Ariston a dotat 51 de centre si baze de salvare cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie. 

 

Suntem onorati sa continuam acest parteneriat pentru al treilea an si sa fim alaturi de salvatorii montani - cei care ies in fiecare zi din zona de confort pentru binele nostru, al celor care iubim muntele. Ducem, astfel, mai departe angajamentul asumat la nivel global de catre Ariston de a asigura confortul chiar si acolo unde este greu de obtinut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea intr-un loc mai bun si mai confortabil”, spune Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

 

Peste 1.100 de salvatori profesionisti si voluntari, care asigura patrularea preventiva si participa anual la misiuni de salvare in peste 100 de zone montane, vor beneficia de imbunatatirea conditiilor de lucru din bazele, posturile de interventie si cabinetele medicale Salvamont. Prin acest parteneriat, Ariston Thermo a reusit sa asigure confortul termic pentru aproximativ jumatate din totalul bazelor Salvamont din Romania.

Salvatorii montani sunt obisnuiti  sa activeze in conditii foarte grele, se confrunta constant in sezonul rece cu vant de peste 100 km/h,ceata, ploi torentiale, zapada, gheata si viscol. Este foarte important sa avem o infrastructura buna la nivelul centrelor de salvare care sa le usureze munca si sa le ofere conditii minime de confort, siguranta si igiena, pentru a creste sansele de salvare ale celor care au nevoie de ajutorul lor, ” a declarat prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

 

In ultimii trei ani, echipele Salvamont din intreaga tara au salvat peste 23.000 de persoane accidentate pe munte si in alte locuri greu accesibile. In anul 2020, din cauza restrictiilor internationale de calatorie numarul turistilor pe munte a crescut semnificativ, implicit si incidentele montane care au necesitat interventia salvamontistilor.

 

Campania Ariston a ajuns in 17 judete in care activeza Salvamont si printre centrele de salvare care vor fi dotate cu echipamente Ariston se numara si cele situate in judetele Prahova, Gorj si Suceava, zone in care exista un flux anual crescut de turisti. In functie de dimensiunea si caracteristicile tehnice ale spatiilor dotate, Ariston a instalat centrale termice cu puteri cuprinse intre 24 si 70 de kW, in timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse intre 30 si 300 de litri.

 

Parteneriatul cu Salvamont face parte din platforma extinsa de programe sociale, Ariston pentru Comunitate, un demers al Ariston Thermo Romania de a sprijini prin donatii organizatiile non-guvernamentale locale si de a asigura confort in special categoriilor vulnerabile.

 

In cadrul acestei initiative, compania continua si parteneriatul cu Crucea Rosie Romana, donand boilere electrice performante in zeci de judete catre institutii de invatamant, spitale, camine de batrani sau centre de recuperare medicala.

 

De peste 4 ani,  Ariston deruleaza proiecte pe termen lung: Ariston Comfort Challenge care asigura confortul acolo unde pare imposibil de atins, sustinerea unor proiecte cu mare impact social, asa cum sunt proiectele Magic Home si Magic Camp sau BIG BUILD, evenimentul social de construire accelerata si voluntariat organizat de catre Habitat for Humanity. De asemenea deruleaza contant parteneriate cu fundatii si asociatii non-guvernamentale precum Salvati Copiii, Autism Voice sau Fundatia Regina Maria. De echipamentele Ariston vor beneficia persoane pentru care apa calda este de cele mai multe ori un lux.

Video-ul campaniei realizat in parteneriat cu Salvamont poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=6wX5ufchAZw

 

 

# # #

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.

Ariston pentru comunitate

Ariston Romania desfasoara constant programe de responsabilitate sociala, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate in astfel de actiuni si programe in cadrul industriei in care activeaza.

Platforma extinsa de programe sociale Ariston pentru comunitate porneste de la misiunea globala a companiei de a duce confortul acolo unde este nevoie oferind astfel o contributie reala, pozitiva in comunitatile in care activeaza. Viziunea companiei pentru viitor se bazeaza pe cuvintele cheie de sustenabilitate, confort si accesibilitate. Platforma este o continuare locala a campaniei globale Ariston Comfort Challenge.

Prima misiune Ariston Comfort Challenge a avut loc in 2018, in Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare si a construit, pe un teren inghetat, cu diverse adversitati, o casa modulara inovatoare si calduroasa, denumita Ariston Comfort Zone. Casa a fost donata Universitatii din Copenhaga pentru ca echipa de savanti de aici sa poata cerceta impactul schimbarilor climatice asupra zonei arctice chiar si in sezonul de iarna, cand temperaturile sunt extrem de scazute.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul apartamentelor din era comunista ar putea creste cu 20% in urmatorii doi ani Pretul apartamentelor din era comunista ar putea creste cu 20% in urmatorii doi ani
Administratorii de blocuri dispar cu banii locatarilor Administratorii de blocuri dispar cu banii locatarilor
Ghidul unei petreceri reusite Ghidul unei petreceri reusite
Gazele se platesc in 45 de zile Gazele se platesc in 45 de zile
Cat iti da banca pentru o casa? - 7 Aprilie 2009 Cat iti da banca pentru o casa? - 7 Aprilie 2009
Warren Buffett: Imobiliarele din SUA isi revin. In Romania preturile se prabusesc din nou - 01 martie 2010 Warren Buffett: Imobiliarele din SUA isi revin. In Romania preturile se prabusesc din nou - 01 martie 2010

Vezi mai multe articole