on

Grupul TeraPlast primeste 6,8 milioane de euro ajutor de stat

12 noiembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor va demara implementarea a 3 proiecte de investitii in valoare totala de 15 milioane de euro, depuse prin Schema de ajutor de stat, dupa ce Ministerul de Finante a aprobat finatarea lor. Implementarea celor trei proiecte depuse de TeraPlast, Depaco si TeraGlass, va incepe imediat.

„Ma bucur sa vad ca statul isi respecta angajamentul de a sustine companiile romanesti. In 2016 am mai depus un proiect pentru ajutor de stat pentru TeraPlast SA si, in contextul in care nu a fost aprobat, am putut sa implementam doar partial proiectul, din fonduri proprii. Impactul proiectelor de investitii va fi vizibil atat la nivel national, cat si international, iar principalii beneficiari vor fi clientii si partenerii nostri, catre care ne respectam promisiunea de a oferi solutii de calitate. Un alt efect al implementarii lor in aceasta forma, va fi crearea a 159 de locuri de munca in cadrul celor trei companii din Grupul TeraPlast” a declarat Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie TeraPlast.

Investitia de 6,2 milioane de euro a TeraPlast SA are scopul de a aduce o inovatie pe piata granulelor din PVC din Romania prin productia de granule fara halogen, rezistente la foc, si extinderea capacitatii de productie a tevilor de canalizare interioara din polipropilena, o alternativa superioara calitativ sistemelor din PVC. Deseurile de polipropilena rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate si reprocesate. 

Cele 5,2 milioane de euro aferente proiectului Depaco vor fi utilizate pentru deschiderea unei noi unitati de fabricatie in Baicoi (Prahova), care, la o capacitate de productie de peste 10 milioane de metri patrati de tigla, va asigura fluxuri optime de logistica si depozitare.

Proiectul TeraGlass, in valoare de 3,5 milioane de euro, vizeaza crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru productia ferestrelor si usilor din PVC, proces ce va contribui atat la cresterea capacitatii de productie si a productivitatii muncii, cat si la suplinirea cererii aflate pe un trend ascendent.

Schema prin care cele trei companii din TeraPlast Group au solicitat ajutor de stat este H.G. 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie si dezvoltare regionala.

Despre TeraPlast Group

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Codasii Europei la credite ipotecare Codasii Europei la credite ipotecare
La GLOIRE aduce pe piata romaneasca un nou concept imobiliar: rezidential boutique accesibil La GLOIRE aduce pe piata romaneasca un nou concept imobiliar: rezidential boutique accesibil
Consolidari Consolidari
Subventii la dobanzi si garantii la creditele pentru inchiderea si repararea balcoanelor Subventii la dobanzi si garantii la creditele pentru inchiderea si repararea balcoanelor
Industria mobilei este stransa cu usa Industria mobilei este stransa cu usa
Numarul proprietarilor care si-au scos apartamentele vechi la inchiriat a crecut cu circa 15% - 13 aprilie 2010 Numarul proprietarilor care si-au scos apartamentele vechi la inchiriat a crecut cu circa 15% - 13 aprilie 2010

Vezi mai multe articole