Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017

06 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piatra, ca duritate si expresivitate, face parte din esenta civilizatiei noastre. Case, temple, drumuri, dar si opere de arta, de mari sau mici dimensiuni. Toate realizate din piatra naturala. Artistii au ramas la fel de fascinati si azi de potentialul acestui material. Un exemplu in acest sens il constituie Hirotoshi Ito, artistul japonez, care face dintr-o piatra de rau ce nimeni pana la el nu a facut. Recunoscut in intreaga lume pentru miniaturile sale narative inserate intr-o simpla piatra, Hirotoshi Ito este la fel de apreciat pentru puterea sa de a oferi pietrelor o alta fata, o alta consistenta: moale, fluida.

Puteti admira lucrarile artistului japonez la galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie. Titlul expozitiei este mai mult decat elocvent: ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Intrarea este libera!

Umorul, absurdul, transformarea radicala a materialul sunt principalele caracteristici ale operei lui. Hirotoshi Ito nu se lupta sa dea neaparat un alt chip pietrei, ci arata ca de fapt acel chip, acea calitate a materialului, a fost mereu acolo, creatorul doar a scos-o la iveala, a vazut in piatra ceea ce altii nu putut. Talent si maestrie. Idee si provocare. Iar peste toate, piatra care s-a lasat modelata in mainile creatorului japonez.

Toata duritatea, salbaticia, asprimea si rigiditatea pietrei dispar si sunt inlocuite de maleabilitate, expresivitate, ludic si concept. Un spectacol mare oferit de o minte neconventionala si de un material uluitor de versatil si docil: piatra.

Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982, continuand de atunci sa provoace lumea cu lucrarile lui realizate piatra naturala. Creatiile sale fac parte din mai multe colectii particulare si sunt gazduite de diferite muzee.

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: "Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania."

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti? Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti?
Alegerea lampadarului Alegerea lampadarului
Perdele si draperii Perdele si draperii
Curatenia si decorarea casei pentru Paste Curatenia si decorarea casei pentru Paste
Ceramica de Horezu - intoarcerea catre autentic Ceramica de Horezu - intoarcerea catre autentic
#staysafe cu piatraonline.ro #staysafe cu piatraonline.ro

Vezi mai multe articole