Tutoriale bricolaj / Do it yourself

De ce sa chemi un mester pentru fiecare lucru pe care vrei sa il repari sau sa il construiesti, cand te poti descurca si singur. Trebuie doar putin timp si cateva indrumari pe care le poti obtine de aici.

Cum sa montezi o cada de baie fara sa te treaca toate apele!

Cum sa montezi o cada de baie fara sa te treaca toate apele!

24 aprilie, 2012

Usor, usor vine vara cu caldurile ei toride. O sa vrei sa treci mai usor peste caldura cu o bere rece dar si cu dusuri si bai racoritoare. E momentul ideal ca acum sa-ti montezi o cada de baie noua. Norocul tau este ca in ziua de azi cazile vin in diferite forme si marimi, lucru care le permite sa se adapteze oricarui spatiu. Este vorba despre popularele cazi din acril armate cu fibra de sticla. In plus, in magazinele de bricolaj, gasesti cazi din acril la preturi foarte bune. Pentru o sala de baie de dimensiuni normale, asa cum avem cu totii la bloc, o cada acril de colt reprezinta cea mai buna solutie cand vine vorba de o cada incapatoare, dar care sa ocupe putin spatiu. Avantajele nu se opresc insa aici. Cazile de baie din acril sunt usor de transportant datorita greutatii reduse, sunt…

mai mult >
Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta

Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta

08 martie, 2012

S-a terminat cu datul zapezii. Ne-a tinut in forma dar nu e o ocupatie pe care sa o facem de placere. Bine ca a venit, in sfarsit, primavara si s-a deschis in mod oficial sezonul de bricolaj. Sunt cateva luni bune de cand nu am mai bricolat in mod serios. Pana sa ne apucam de renovari sau amenajari de amploare este o idee buna sa ne incercam mana cu niste proiecte de o anvergura mai mica. Desi limitate ca amploare, chiar si proiectele mai mici necesita o logistica si o atentie deosebita. E important ce faci dar si cum o faci. Atentie la conditiile de la locul de munca! - O iluminare corespunzatoare ne face viata mai usoara si face vizibile acele detalii cruciale pentru un finisaj profesionist al peretilor. - Etajerele rezistente la greutate sunt extrem de utile pentru depozitarea temporara…

mai mult >
Cum construim un bar in bucatarie

Cum construim un bar in bucatarie

25 februarie, 2012

Daca ai visat, dintotdeauna, sa dai petreceri memorabile la tine acasa, dar te-ai impiedicat de problema spatiului, introducerea unui bar in bucatarie este o solutie excelenta. Renuntand la peretele care desparte bucataria fie de living, fie de un hol mare, castigi spatiu suplimentar atat de miscare cat si de lucru, creand, totodata, o zona mult mai confortabila. Asa numita “bucatarie americana”e vestita nu numai pentru designul ei atragator, ci si pentru factorul de utilitate care, de asemenea, joaca un rol foarte important. Barul, pe langa ca iti permite sa stochezi diverse obiecte, e un punct perfect pentru amenajarea unui bufet pentru petreceri. Cel mai simplu punct de plecare este daramarea pereteluidespartitor pana la jumatate. Partea de jos o vei transforma in bar, avand un element…

mai mult >
Construirea gratarului

Construirea gratarului

13 noiembrie, 2011

O seara calduta de vara. Soarele este la asfintit, esti la tine in curte, cu o bere in mana stanga si o furculita cu coada lunga in cea dreapta. Intorci mititeii si fleicile de ceafa, carnea sfaraie si innebuneste simturile, iar fumul se ridica la cer dirijat prin hornul gratarului. Esti mandru de opera ta, atat cea culinara, cat si cea arhitectonica: gratarul construit chiar de tine. Daca stai la curte, e si pacat sa n-ai un gratar zidit intr-un colt retras. Ai putea sa-lfaci chiar singur, operatiunea nu-i deloc complicata daca ai in vedere cateva reguli simple.In primul rand, stabilesti clar locul unde-l vei zidi. Ar fi bine sa ai o sursa de apa la indemana, sa-ti amenajezi o chiuveta sau un lavoar in vecinatatea gratarului. Cumperi materialele, in functie de planul si marimea gratarului.…

mai mult >
Baitul - aspectul firesc al lemnului

Baitul - aspectul firesc al lemnului

18 iunie, 2010

Baituirea este o modalitate de a schimba infatisarea lemnului, dar si de a-l proteja. Mentionam ca puncte de referinta baiturile clasice, solutii de colorare in mediu apos destinate finisarii diferitelor esente de lemn. Avand la baza rasini diluabile in apa, sunt produse ecologice si nevolatile, care insa vor fi folosite de preferat pentru acoperirea suprafetelor de lemn pastrate in interiorul locuintei. Se gasesc intr-o mare varietate de culori, de la culori naturale ale lemnului la nuante de rosu sau verde. Aplicate pe suprafete curate, confera o textura mata sau matasoasa si un tuseu placut, mentinand aspectul natural al lemnului. Se pot aplica prin pulverizare sau imersie, pentru suprafete mari, dar si cu pensula sau buretele. Tot in categoria baiturilor ecologice se incadreaza si baiturile…

mai mult >