on

Casa ta primeste o optimizare cu noile dispozitive Smart Home de la TP-Link

21 martie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ne-am întrebat, ce putem face pentru ca propriul cămin să devină și mai confortabil? Răspunsul a venit din partea celor de la TP-Link. Am testat o serie de dispozitive inteligente, menite să ofere utilizatorilor posibilitatea de a-și crea locuințe mai conectate și implicit un spațiu mai eficient în care să își desfășoare activitățile zilnice, în mod inteligent.


 

Un plus pe care l-am identificat încă din primul moment este prețul produselor. Gama Smart Home Tapo de la TP-link este un mix dintre performanță și accesibilitate, eficiență energetică și un design potrivit oricărui spațiu. 

Mai mult, ele pot fi conectate împreună prin Wi-Fi și controlate dintr-o singură aplicație – TP-Link Tapo- formând un ecosistem, astfel încât toată casa să se bucure de funcții smart cu ajutorul Smart Action. De la becuri LED, la senzor de miscare sau de contact, ori întreruptoare, dispozitivele Tapo toate reprezintă un pas către o casă modernizată.  

 

Milioane de culori, pentru milioane de momente

Cu un număr surprinzător de opțiuni, Tapo L630, un set de 4 becuri LED inteligente, oferă 16 milioane de culori, precum și temperatură ajustabilă, în funcție de nevoile și preferințele utilizatorului. Acestea nu sunt însă singurele funcții ce merită menționate, controlul vocal – disponibil cu ajutorul Amazon Alexa sau Google Assistant – va permite utilizatorilor să pornească sau să oprească lumina oricând își doresc, fără efort. În plus, becurile LED pot fi controlate în grup, dacă sunt configurate astfel în aplicația TP-Link Tapo, din care putem de asemenea programa momentele de funcționare a acestora.

Nu va fi nevoie de mult efort nici în configurarea acestora, utilizatorii trebuie doar să urmărească pașii din aplicația Tapo, iar în câteva minute se vor putea bucura de funcționalitățile lor. Fără dificultatr este și montarea, becurile LED Tapo L630 vin însoțite de soclul G10, ce poate fi fixat, chiar și cu ochii închiși. Mai mult, pentru conectare nu va fi nevoie de hub, ori de alte dispozitive suplimentare, ci doar de o rețea Wi-Fi disponibilă și totul este pregătit de utilizare.

 

Întrerupeți și reluați totul cu mai multă ușurință

 

Dacă am menționat deja despre controlul vocal, posibilitatea de a programa și controla din aplicație dispozitivele, trebuie să știți că aceste funcții se regăsesc și în caracteristicile întrerupătorului inteligent Tapo S210, pe lângă altele. Utilizatorii vor scăpa de cablurile inestetice, întrerupătorul poate fi montat cu ușurință, iar operarea cu baterii nu va pune nici o problemă utilizatorilor, nici când vor trebui să le înlocuiască. Modul Away, o altă funcție a întrerupătorului Tapo S210, va închide și va deschide lumina, pentru a părea că cineva se află în casă, ținând la distanță posibile amenințări. 

 

 

Un plus de siguranță va aduce și senzorul inteligent de mișcare Tapo T100, ce încorporează de asemenea modul Away, dar și funcția de detectare a mișcării, ce va notifica utilizatorii atunci când sunt plecați de orice se petrece în casă. Pentru a evita alarmele false, există trei trepte diferite de sensibilitate, dar și posibilitatea de a selecta unghiul perfect – o funcție foarte folositoare în cazul posesorilor de animale de companie. De asemenea, poate fi utilizat și pentru a aprinde luminile atunci când utilizatorul ajunge acasă sau trece dintr-o cameră în alta.

 

Spre deosebire de becurile LED Tapo L630, va fi necesar un hub pentru utilizarea lor. Tapo H100 este opțiunea celor de la TP-Link. Cu o acoperire mare, tot ce vor avea nevoie utilizatorii este o rețea Wi-Fi stabilă, iar hub-ul va conecta până la 64 de dispozitive inteligente Tapo. În plus, cu ajutorul difuzorului incorporat, dar și a senzorului inteligent de mișcare Tapo T100, va transmite semnale sonore, concepute pentru a alunga musafirii nepoftiți.

 

 

Tot cu ajutorul acestui hub funcționează și Tapo T110. Senzorul inteligent de contact oferă securitate ridicată pentru uși și ferestre și notifică utilizatorii atunci când acestea sunt deschide. Acesta poate lucra împreună și cu alte dispozitive inteligente, dacă este conectat cu un bec smart, senzorul va detecta atunci când ușa e deschisă și va aprinde automat lumina. Așa cum se întâmplă și n cazul celorlalte produse, configurarea și montarea e ușoară, în doar câteva mișcări.

 

Ce au toate dispozitivle Tapo în comun și am considerat noi ca fiind un mare plus, este consumul de energie mic, prietenos cu buzunarul. În cazul Tapo H100 este un aspect esențial, folosind protocolul low-power wireless, ce prelungeste durata de funcționare a senzorilor alimentați de baterie cu de până la 10 ori mai mult decât dispozitivele conectate prin Wi-Fi.

În final, în urma experienței cu dispozitivele inteligente Tapo, am identificat o serie de beneficii notabile. Pe lângă prețul accesibil, performanța ridicată și configurarea ușoară, posibilitatea de a conecta dispozitivele și de a crea o locuință mai atentă cu nevoile personalizate ale utilizatorilor ne-a convins de nevoia unor dispozitive inteligente în orice casă.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1 Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1
Secretul unei cafele perfecte acasa ori la birou: Essential Automatic Espresso EA816570 de la Krups Secretul unei cafele perfecte acasa ori la birou: Essential Automatic Espresso EA816570 de la Krups
Mercusys Halo S12 | Review Mercusys Halo S12 | Review
TP-LINK Deco X68 Review TP-LINK Deco X68 Review
Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre
Mercusys Halo H50G - REVIEW Mercusys Halo H50G - REVIEW

Vezi mai multe articole