on

Mercusys Halo H50G - REVIEW

14 decembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am testat noul sistem mesh de la Mercusys și urmeaza sa aruncam o privire asupra acestui produsbudget friendly de la Mercusys.

In cele ce urmeaza, va prezint profilul sistemului Halo H50G, noua transa in seria Halo, un mesh ce beneficiaza de conexiune gigabit!

 

 • Overview & Key Features:

Ce este Halo H50G?

 

Halo H50G este solutia propusa de Mercusys pentru  spațiile mari - imobile cu mai multe etaje, de exemplu casa (parter + etaj + mansarda) și gradina, care au nevoie de o acoperire WI-FI de mari dimensiuni, fara a compromite viteza.

 

Tehnologia Wireless Mesh presupune plasarea a mai multor unitati oriunde in casa, fara cabluri. Aceste puncte WI-FI formeaza impreuna o singura retea (un singur nume & parola). Sunt interconectate fara fir, asigurand un semnal WI-FI stabil in toata casa, dispozitivele conectandu-se automat la cel mai apropiat punct de acces. Sistemul se vinde in pachet de 3 unitati, avand de a acoperi 550 m²) s, la care se pot adauga mai multe unitati, ulterior. Link aici catre produs pe Emag sau aici catre shop-ul Mercusys.

Sursa imagini: AICI

 

 • Design:

Minimalist, subtil.

 

Halo H50G dispune de un design simplu si minimalist, ce presupune un combo alb/negru mat. In partea din fata se afla un LED care va indica starea retelei prin diferite culori, insotit de subtilul logo “Mercusys”.

 

In partea din spate se afla trei porturi LAN/WAN Gigabit, dar și portul de alimentare cat si un mic buton folosit la resetarea unitatilor.

 

Dimensiuni: 88 x 88 x 88 (L x l x H).

 

 • Hardware:

Specificatii tehnice (mai multe detalii aici):

 

Wireless:         Wi-Fi 6 Dual Band

802.11 a/b/g/n/ac 2.4GHz / 5GHz

 

Viteze:             600 + 1300 Mbps

 

Porturi:            3 × Porturi Gigabit Ethernet (WAN+LAN)

 

Modul de functionare al sistemului Halo poate fi rezumat astfel: unitatea principala se conecteaza fie la router-ul/modemul Dvs., fie direct la cablul de internet, iar celelalte unitati se vor conecta la aceasta, utilizand tehnologia Mesh pentru a va asigura locuinta cu acoperire Wi-Fi.

 

Un sistem Wi-Fi de tip “mesh” diferă de range-extenderele Wi-Fi. Un astfel de sistem va folosi  acelasi nume si aceeasi parola Wi-Fi, permitand device-urilor Dvs. sa alterneze intre dispozitivele din retea in functie de puterea semnalului oferit de acestea.

 

Sistemul este unul unitar, formeaza o singura retea dual-band, cu viteze Wi-Fi combinate de până la 1.9 Gbps (600 + 1300 Mbps) si acopera o suprafata pana la 550 mp.

 

Spre exemplu, daca un dispozitiv se afla in casa iar celalalt in gradina, in momentul in care telefonul/laptopul Dvs. se indeparteaza de aria de conexiune a dispozitivului din casa se va conecta automat la cel din gradina, fara a fi nevoie sa introduceti parola/schimbati reteaua de Wi-Fi.

 

De asemenea, unitatile pot fi mutate dintr-o parte in cealalta a casei, dupa nevoie, fara a mai fi nevoie sa efectuati setup-ul din nou.

 

 • Setup:

Simplu si usor.

 

Setup-ul unui sistem Halo H50G se bazeaza doar pe aplicatia oferita de cei de la Mercusys, fara alt software aditional.

 

In doar cativa pasi simpli unitatile sunt instalate si reteaua devine functionala:

 

 1. Instalati aplicatia Mercusys si creati un cont.
 2. Conectati unitatile conform indicatiilor din aplicatie.
 3. Asteptati pana led-ul lumineaza albastru intermitent
 4. Conectati-va la reteaua WI-FI emisa de unitatea Halo din setarile telefonului Dvs (parola se afla pe spatele unitatii).
 5. Continuati cu setup-ul in aplicatie (alegeti numele & parola retelei, tipul de conexiune etc.)
 6. Adaugati celelalte unitati din aplicatie. Acestea vor fi detectate automat.

 

Pentru mai multe detalii puteti accesa video-ul urmator: #DescoperaMercusys | Halo H50G (3-pack) - Sistem Mesh Wi-Fi Gigabit Dual-Band AC1900 - YouTube

 

 • Aplicatia Mercusys:

 

Aplicatia Mercusys are un UI intuitiv si usor de utilizat. In aplicatie avem optiunile esentiale, cum ar fi IPV6, port forwarding, access point etc.

 

De asemenea putem crea o noua retea, avem posibilitatea de a ne configura dispozitivele Halo si de a vedea latimea benzii fiecarui satelit. Avem si o lista cu dispozitivele conectate si, in cazul in care vrem sa le restrictionam accesul la internet, le putem bloca.

 

Tot in aplicatie vom gasi, din cand in cand, update-uri pentru firmware-ul sistemului Halo H50G. Cu un singur clic si putina rabdare, update-ul este gata si ne putem bucura de cele mai noi imbunatatiri.

 

 • Performanta Wi-Fi:

 

Am instalat cele 3 unitati Halo la o distanta de 1 etaj fiecare și am realizat niste speed-test-uri pentru a observa capabilitatile sistemului.

Trebuie mentionat faptul ca abonamentul la internet imi pune la dispozitie internet prin cablu cu o viteza de 1Gb/s. Astfel, rezultatele au fost urmatoarele:

 

 

 • Langa unitatea “Mama” internetul a avut viteza de 250 Mb/s cu un ping de 4 ms;

 • Aproape de unitatea de la etaj: 170 Mb/s; ping 4 ms;

 

 • Langa unitatea cu numarul 3 am masurat o viteza de 120 Mb/s cu un ping de 6ms

 • Concluzie:

Deal or No Deal?

 

Mercusys Halo H50G s-a dovedit a fi un o optiune fiabila atunci cand vine vorba de imbunatatirea semnalului Wi-Fi in casa.

 

In urma instalarii sistemului Mesh am observat o imbunatatire evidenta a ariei de conectivitate, iar viteza la internet ramane una optima pentru multiple activitati online.

 

In concluzie pot recomanda acest sistem pentru cei ce au o casa mai mare sau isi doresc un semnal WI-FI puternic in fiecare colt al locuintei lor si isi doresc un sistem mesh budget friendly.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa ta primeste o optimizare cu noile dispozitive Smart Home de la TP-Link Casa ta primeste o optimizare cu noile dispozitive Smart Home de la TP-Link
Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1 Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1
Iluminatul inteligent: concluzii dupa un test cu becul smart TP-LINK LB130 Iluminatul inteligent: concluzii dupa un test cu becul smart TP-LINK LB130
Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte! Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte!
Conectivitate puternica in orice colt al casei cu routerul TP-LINK TL-WR940N Conectivitate puternica in orice colt al casei cu routerul TP-LINK TL-WR940N
Review Sonos ONE – mod Stereo Review Sonos ONE – mod Stereo

Vezi mai multe articole