on

Aspirator cu sac sau aspirator cu apa?

10 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Da, ai citit bine, aspirator cu apa. Mai precis, este vorba despre aspiratorul cu filtrare prin apa. In acest articol ne propunem sa trecem in revista avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de aspiratoare. Cele clasice, cu sac/filtru din hartie sau material textil, si cele cu filtrare prin apa.

Cele mai raspandite aspiratoare sunt cele cu filtrare in sac din material textil sau din hartie. Ele sunt relativ ieftine, pretul variind, fireste, in functie de renumele brandului si de puterea aspiratorului. Ele au un numar mic de functii utile in indepartarea prafului si a murdariei. Atunci cand sacul s-a umplut, fie il golesti si-l scuturi, daca sacul este din panza, fie il arunci si-l inlocuiesti cu altul nou, daca sacul este din hartie

Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu sac din panza sau cartie? Nu absorb microorganismele din incapere si sunt ineficiente pentru persoanele care sufera de diverse tipuri de alergii. Aceste aspiratoare filtreaza doar praful, nu si aerul. Filtrele trebuie curatate periodic iar capacitatea de aspirare este determinata de capacitatea sacului. Apropo, trebuie sa golesti sacul atunci cand “simti” ca aspiratorul nu mai “trage” bine.

Asa cum ii spune si numele, aspiratorul cu filtrare prin apa foloseste apa pe post de filtru. Acest aspirator filtreaza atat praful, cat si aerul, retinand astfel atat murdaria, cat si microbii, particulele de mucegai, sporii si alergenii.

Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu filtrare prin apa? Sunt voluminoase, filtrele dezvolta mucegai si bacterii, iar in timpul folosirii aspiratorului, apa murdara emana un miros neplacut. Apa murdara trebuie aruncata, iar vasul trebuie curatat. In plus, dupa ce ai terminat de aspirat, trebuie neaparat sa usuci bine aspiratorul cu filtrare prin apa inainte sa-l depozitezi, ca sa nu apara mirosurile neplacute.

Acestea fiind zise, tu ce tip de aspirator preferi?

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Mihai

11 februarie, 21:32

Prefer un Dyson.

Alte articole

Sucurile naturale – tezaur nutritiv Sucurile naturale – tezaur nutritiv
Reduceri de-ti usuca hainele! Reduceri de-ti usuca hainele!
Povesti de marketing sau aspiratoare performante – Care este diferenta Povesti de marketing sau aspiratoare performante – Care este diferenta
Intretinerea si curatarea aragazului Intretinerea si curatarea aragazului
Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale? Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale?
Inamicii masinii de spalat Inamicii masinii de spalat

Vezi mai multe articole