on

Aspirator cu sac sau aspirator cu apa?

10 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Da, ai citit bine, aspirator cu apa. Mai precis, este vorba despre aspiratorul cu filtrare prin apa. In acest articol ne propunem sa trecem in revista avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de aspiratoare. Cele clasice, cu sac/filtru din hartie sau material textil, si cele cu filtrare prin apa.

Cele mai raspandite aspiratoare sunt cele cu filtrare in sac din material textil sau din hartie. Ele sunt relativ ieftine, pretul variind, fireste, in functie de renumele brandului si de puterea aspiratorului. Ele au un numar mic de functii utile in indepartarea prafului si a murdariei. Atunci cand sacul s-a umplut, fie il golesti si-l scuturi, daca sacul este din panza, fie il arunci si-l inlocuiesti cu altul nou, daca sacul este din hartie

Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu sac din panza sau cartie? Nu absorb microorganismele din incapere si sunt ineficiente pentru persoanele care sufera de diverse tipuri de alergii. Aceste aspiratoare filtreaza doar praful, nu si aerul. Filtrele trebuie curatate periodic iar capacitatea de aspirare este determinata de capacitatea sacului. Apropo, trebuie sa golesti sacul atunci cand “simti” ca aspiratorul nu mai “trage” bine.

Asa cum ii spune si numele, aspiratorul cu filtrare prin apa foloseste apa pe post de filtru. Acest aspirator filtreaza atat praful, cat si aerul, retinand astfel atat murdaria, cat si microbii, particulele de mucegai, sporii si alergenii.

Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu filtrare prin apa? Sunt voluminoase, filtrele dezvolta mucegai si bacterii, iar in timpul folosirii aspiratorului, apa murdara emana un miros neplacut. Apa murdara trebuie aruncata, iar vasul trebuie curatat. In plus, dupa ce ai terminat de aspirat, trebuie neaparat sa usuci bine aspiratorul cu filtrare prin apa inainte sa-l depozitezi, ca sa nu apara mirosurile neplacute.

Acestea fiind zise, tu ce tip de aspirator preferi?

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Mihai

11 februarie, 21:32

Prefer un Dyson.

Alte articole

Plita cu inductie sau pe gaz? Ce sa cumperi mai avantajos? Plita cu inductie sau pe gaz? Ce sa cumperi mai avantajos?
Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase
Curatarea aparatului de cafea cu capsule Curatarea aparatului de cafea cu capsule
Reduceri de-ti usuca hainele! Reduceri de-ti usuca hainele!
PRIA Fire Safety of Buildings 2021 PRIA Fire Safety of Buildings 2021
Cum alegi storcatorul de fructe si legume Cum alegi storcatorul de fructe si legume

Vezi mai multe articole