on

Avantajele lemnului in case

12 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Folosit in constructii, lemnul ofera rezistenta, datorita structurii sale fibroase, izolatie termica, statut ecologic, cat si un aspect placut din punct de vedere estetic. Astfel, avantajele unei case din lemn sunt numeroase si asigura satisfactia celor care isi doresc un aer rustic, traditional si un plus de originalitate pentru locuina lor.

In amenajarea spatiului exterior, elementele cu structura din lemn ies in evidenta datorita rezistentei acestora la anumite substante chimice, a usurintei cu care pot fi ansamblate chiar si de catre nespecialisti, a preturilor scazute, a caracterului ecologic si nu in ultimul rand a efectului estetic special. De asemenea, lemnul se gaseste in diferite nuante, acest lucru face posibila satisfacerea tuturor preferintelor si ideilor in materie de amenajari. Iar daca ne dorim un aer rustic sau traditional, lemnul devine materialul perfect pentru a ne pune in practica gandurile si trairile.

Elementele exterioare, cum ar fi foisoarele, pergolele din lemn, terasele, mobilierul din lemn etc., sunt cel mai important punct de atractie a atentiei intr-o gradina. Terasa este locul de relaxare in natura si ofera ambientului exterior un aer rustic. De aceea, pentru constructia unui astfel de loc, este recomandat sa se foloseasca panouri din lemn in locul unor materiale, precum betonul, metalul etc. De asemenea, se pot utiliza cu un real succes elementele modulare sau panourile din lemn pentru gard, care asigura un montaj usor si un aspect in armonie cu natura. Pentru a executa gardul dintre vecini, aceste elemente din lemn sunt perfecte si chiar mai mult decat suficiente.

Pergolele din lemn sunt unele dintre cele mai vechi mijloace de amenajare a spatiului exterior. Aceste elemente aduc un plus de originalitate gradinii, in special pergolele folosite pentru trandafirii cataratori. Pergolele din lemn sunt unul dintre accesoriile care subliniaza aerul traditional. Trebuie mentionat faptul ca acest tip de accesoriu este mai putin rezistent in timp datorita expunerii permanente la factorii de mediu. Insa, daca sunt executate din materiale lemnoase de esenta tare, iar lemnul este tratat cu materiale protectoare (uleiuri, lacuri speciale etc.), pergolele pot dura zeci de ani.

Citeste continuarea pe Gradina cu Idei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei
Cum pregatesc mobilierul din casa pentru relocare? Cum pregatesc mobilierul din casa pentru relocare?
Mobilier - Stiluri traditionale Mobilier - Stiluri traditionale
Magia Ordinii in Casa ta cu Mobila Handmade Magia Ordinii in Casa ta cu Mobila Handmade
Cum se mobileaza casa Cum se mobileaza casa
Sisteme de glisare pentru un dressing modern Sisteme de glisare pentru un dressing modern

Vezi mai multe articole