on

Beneficiile pepenelui rosu

21 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pepenele rosul este unul din cele mai iubite fructe de vara, acesta ne potoleste setea si ne incanta atat cu mirosul, cat si cu gustul lui.

Pepenele rosu are efecte pozitive si asupra organismului nostru, fiind bogat in vitamine, minerale si antioxidanti.

Pepenele rosu contine din plin vitamina A si vitamina C, vitamine care asigura o hidratare optima a pielii si imbunatatesc sanatatea parului. Iar numeroase studii au demonstrat ca un consum bogat de pepene rosu ajuta de reducerea riscului de obezitate, diabet si boli cardiovasculare.

Continutul de citrulina din pepenele rosu reduce acumularea de grasimi. Mai mult decat atat, continutul generos de antioxidanti (licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina si criptoxantina) ajuta la combaterea radicalilor liberi care pot cauza diverse forme de cancer.

Alte beneficii ale pepenelui rosu:

  • reduce masa corporala;
  • ajuta la curatarea organismului de toxine;
  • stimuleaza diureza si contribuie la curatarea rinichilor;
  • are efect antioxidant si antiinflamator;
  • sustine activitatea sistemului muscular si a celui nervos;
  • etc.

Insa, ca in fiecare an, inainte de achizitionarea unui pepene, apare mereu intrebarea: “Oare o fi bun?”. Asa ca, iti prezentam mai jos cateva trucuri care sa te ajute sa iti dai seama de calitatea fructului.

1. Daca pepenele prezinta o culoare galbena in partea inferioara, inseamna ca este copt. In cazul in care este verde sau alb, inseamna ca a fost cules mult prea devreme.

2. Un alt test este acela de a bate cu degetul in pepene. Daca suna a gol, inseamna ca acesta este copt.

3. Codita iti indica timpul scurs de la momentul culegerii pepenelui. Daca aceasta este mai uscata, inseamna ca au trecut mai multe zile de cand fructul a fost recoltat. Asadar, recomandarea este alegerea unui pepene cu coada cat mai verde.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Super-peste pentru super-sanatate Super-peste pentru super-sanatate
Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate! Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate!
Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine
Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion
Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania
Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare

Vezi mai multe articole