Blocurile cu bulina din Barlad stau sa cada

20 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucati din tencuiala unui bloc din Barlad, cu bulina rosie, insemn care indica un risc major de prabusire in caz de cutremur, a cazut, punand in pericol siguranta trecatorilor.
Blocul cu bulina rosie din Barlad, afectat grav la cutremurul din 1977, este situat pe strada Vasile Parvan, in zona comerciala cunoscuta ca fostul Stadion, si are la parter magazine, de unde se aprovizioneaza mai toti locuitorii din zona. Norocul celor care isi fac cumparaturile de la magazinele aflate la parterul acestui bloc a fost ca tencuiala a cazut in timpul unei furtuni, cand nu era niciun cetatean pe trotuar, ci adapostiti in magazine.
In lipsa soselei de centura, pe aceasta artera a fost deviat traficul greu, trotuarele fiind prevazute cu garduri de protectie pentru a fi prevenite producerea de accidente. In aceste conditii, daca tencuiala ar fi cazut, trecatorii nu ar fi avut unde sa se refugieze.
Primarul Barladului, Constantin Constantinescu, a sosit imediat la fata locului, insotit de specialisti de la Apararea Civila si a solicitat scoaterea gardului de protectie de pe trotuar, precum si prezenta unor politisti care sa informeze cetatenii ca trebuie sa ocoleasca acea portiune. Totodata, va fi instalata o schela, in vederea demararii imediate a lucrarilor de reparatie la fatada blocului.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grupul TeraPlast pregateste investitii de peste 20 milioane de euro Grupul TeraPlast pregateste investitii de peste 20 milioane de euro
Programul Daikin Buy Back continua si in 2019 Programul Daikin Buy Back continua si in 2019
Armonie Totul intr-o singura culoare Armonie Totul intr-o singura culoare
Promotie 35% discount pentru pavelele Cortina D7 si Trenova, de la Elis Pavaje! Promotie 35% discount pentru pavelele Cortina D7 si Trenova, de la Elis Pavaje!
Apartamentele vechi mai lasa din valoare Apartamentele vechi mai lasa din valoare
Doar 60% din localitatile din Romania sunt alimentate cu gaze naturale Doar 60% din localitatile din Romania sunt alimentate cu gaze naturale

Vezi mai multe articole