cada de baie

Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?

01 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cada de baie este o necesitate care poate deveni si un rasfat. Ocupa un loc central in echilibrul estetic al unei bai si de asemenea un loc important in viata noastra. Pentru asta trebuie sa stii insa ce iti doresti, evident, in functie si de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Cazile pot fi astfel ovale, adica clasice, dar si in forma de scoica, dreptunghiulare, semicerc si posibilitatile sunt nelimitate.

Cazile vechi, clasice sunt facute din fonta sau din otel, acoperite cu un strat de email. Cele din fonta sunt foarte apreciate pentru ca au o rezistenta foarte mare la impacte. Mai mare chiar decat cea ca cazilor din otel.

Principalul dezavantaj al acestor cazi este ca stratul de email este subtire si se zgarie usor. De asemenea, in timp, suprafata de email isi pierde stralucirea. Un alt dezavantaj este ca peretii cazii se incalzesc mai greu decat la cazile facute din alte materiale.

Cazile moderne sunt, de cele mai multe ori, realizate din fibra de sticla sau din acril. Cazile din sticla permit pastrarea temperaturii apei mai mult timp, au o greutate mai mica, si pot fi manevrate cu usurinta. Dezavantajul lor este ca se zgarie usor. Din acest motiv nu este recomandata curatarea lor cu materiale abrazive.

Acrilul este un material sintetic cu o suprafata atragatoare si confortabila. De asemenea se intretine usor in conditiie in care cada este instalata si folosita corect. Acrilul sanitar sau antibacterian are o suprafata neteda, fara porozitati, ceea ce impiedica depunerea impuritatilor si previne aparitia mucegaiului. Acrilul poate fi insa deformat foarte usor. In plus trebuie curatat cu o carpa moale, neabraziva.

O categorie mai speciala de cazi e reprezentata de cele cu hidromasaj. Medicina moderna recunoaste de mult ca hidromasajul este una din cele mai bune metode de relaxare si tonifiere fizica si psihica. Pentru acest tip de cada exista posibilitatea alegerii sistemului de hidromasaj care poate fi cu duze de aer, cu duze de apa, mixt, pneumatic sau electronic.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Carstescu ramona

21 mai, 14:15

Va rog am nevoie de un raspuns. exista cada de baie 110/60? Sau trebuie sa fac comanda?

Alte articole

Jacuzzi si hidromasaj Jacuzzi si hidromasaj
O baie in stil oriental O baie in stil oriental
Lungul drum catre o baie de vis Lungul drum catre o baie de vis
Amenajare baie Amenajare baie
Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?

Vezi mai multe articole