Cartierul miliardarilor

11 octombrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Magnatul rus Aras Agalarov si-a propus sa realizeze o utopie moderna, punand bazele unui proiect pentru crearea unei comunitati in care toti oamenii sa fie egali.

Egal de bogati. Pe un teren de 340 de hectare, la periferia Moscovei, Agalarov construieste un ansamblu de vile de lux, cu preturi variind intre 20 si 30 de milioane de dolari. Terenul este superb, plin de brazi si campuri de musetel, in timp ce o perdea groasa de copaci mascheaza elegant privelistea unui sat prapadit din apropierea paradisului miliardarilor.
In plus, viitorii locuitori ai comunitatii vor avea la dispozitie 14 lacuri artificiale, cascade, teren de golf, scoala privata si acces exclusiv la o plaja impecabila cu nisip alb, adus din import.
Primele case au fost deja ridicate. Unele sunt strajuite de coloane albe, amintand de stilul Greciei antice, in timp ce altele au un aspect medieval. Casele se fac in functie de preferintele clientului si nu vor fi doua la fel. In plus, cumparatorul va avea in proprietate un teren de 2.000 de metri patrati, plus o piscina cu apa sarata.
Aras Agalarov si-a propus sa ridice 150-200 de case in regiunea Istra si nu are nicio grija ca nu-si va gasi cumparatori. Potrivit revistei „Forbes”, Rusia numara in prezent 53 de miliardari in dolari.
Purtare exemplara
O problema este insa ca viitorii proprietari trebuie sa se supuna regulilor stricte de conduita impuse de Agalarov. Spre exemplu, oamenii nu vor avea voie sa intinda rufe la uscat in curte, sa se apuce de modificarea casei ori sa organizeze focuri de artificii.
Totodata, bodyguarzii vor fi obligati sa stea in casute special amenajate la marginea comunitatii, pentru a nu-i speria pe rezidenti prin prezenta lor. Agalarov a luat aceasta decizie deoarece estimeaza ca in comunitatea lui se va aduna o adevarata armata de bodyguarzi, in conditiile in care familiile de milionari rusi au cel putin patru-cinci garzi de corp.
O alta idee bizara a lui Agalarov a fost interzicerea cainilor mari. El a refuzat un client care nu concepea sa se desparta de iubitul sau ogar afgan. „Imaginati-va, am pierdut zeci de milioane din cauza unui caine”, spune razand Agalarov. Pentru a nu avea surprize, el insista sa discute personal cu fiecare client, care, inaintea perfectarii contractului de vanzare, trebuie sa semneze un ghid de conduita de 30 de pagini. Magnatul spera ca paradisul miliardarilor va fi gata pana in 2009.
 
GREU DE EVtUAT
Avere misterioasa
De orgine azera, Aras Agalarov este unul dintre cei mai bogati oameni de la Moscova. Potrivit „Forbes”, Agalarov este pe locul 95 in Rusia, cu o avere de 540 de milioane de dolari. El sugereaza insa ca averea sa ar fi cam in jur de zece miliarde de dolari.
Tot el sustine ca multi dintre oligarhii rusi sunt in realitate mult mai bogati decat estimarile oficiale, noteaza „The Guardian”. In varsta de 50 de ani, el este patronul grupului Crocus International, specializat in imobiliare de lux, constructia de malluri si organizarea de targuri.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezastru termic Dezastru termic
Apartament de vinzare la 24 de milioane de lei vechi Apartament de vinzare la 24 de milioane de lei vechi
Pierderile de apa potabila au ajuns la 41% Pierderile de apa potabila au ajuns la 41%
Ce economii la factura de incalzire va aduc termopanele si polistirenul - 17 februarie 2010 Ce economii la factura de incalzire va aduc termopanele si polistirenul - 17 februarie 2010
Casa Radio Casa Radio
Dependintele scumpesc casa cu mii de euro Dependintele scumpesc casa cu mii de euro

Vezi mai multe articole