on

Casa smart – monitorul cu incarcator wireless pentru telefoane mobile

07 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Telefoanele mobile inteligente consuma mult curent iar bateria se descarca repede. Suntem nevoiti sa ne incarcam smartphone-ul in fiecare seara, dar uneori mai uitam sa-l punem la incarcat. Tocmai de aceea, incarcatoarele wireless pentru mobilierul de birou sau de acasa, anuntate de Ikea in urma cu cateva luni, se dovedesc a fi extrem de utile. Daca telefonul tau mobil sau tableta suporta incarcare wireless, nu mai este nevoie sa ai incarcator si acasa, si la birou, si sa te asiguri ca l-ai conectat la dispozitivul tau mobil; este suficient sa-ti asezi mobilul pe incarcatorul wireless integrat in birou, masuta de cafea, noptiera sau veioza.

Cei de la Samsung Electronics au sesizat si ei oportunitatea dispozitivelor dotate cu incarcatoare wireless. Dar, cum ei nu produc mobilier pentru birou sau casa, dar produc o gama larga de electronice, electrocasnice, echipamente foto, video si audio, s-au gandit sa integreze incarcatoarele wireless in produsele lor. Primul produs Samsung care are incorporat un incarcator wireless este un monitor.

Citeste si Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila

Este vorba despre monitorul Samsung SE370. Incarcatorul wireless este integrat discret in talpa piciorului monitorului si se alimenteaza din sursa monitorului, deci nu ai nevoie de un cablu suplimentar de alimentare. Oricum, atunci cand lucrezi la computer, telefonul mobil il tii, de obicei, langa tastatura sau monitor. Asezandu-l pe incarcatorul wireless din talpa monitorului, ai mobilul mereu la indemana, mereu incarcat, si nu mai esti nevoit sa-l scoti de la incarcat atunci cand trebuie sa vorbesti la mobil, apoi sa conectezi din nou mobilul la incarcator. Probabil ca, in viitorul apropiat, incarcatoarele wireless vor fi pretutindeni in jurul nostru.

Momentan, doar cateva modele de smartphone suporta incarcare wireless, dar cu siguranta aceasta functie va fi incorporata in absolut toate telefoanele care vor fi produse incepand din acest an.

foto: samsungtomorrow.com

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

TP-Link a lansat in Romania routerul Wi-Fi 6 Tri-Band Gigabit Archer AX90, cu tehnologie OneMesh™ TP-Link a lansat in Romania routerul Wi-Fi 6 Tri-Band Gigabit Archer AX90, cu tehnologie OneMesh™
COMPUTEX 2022 – Expozitia mondiala de ICT si IoT COMPUTEX 2022 – Expozitia mondiala de ICT si IoT
Bucharest Tech Week - Cel mai mare festival de tehnologie din Romania Bucharest Tech Week - Cel mai mare festival de tehnologie din Romania
Relaxare acasa: cinema in aer liber in gradina ta, cu Sonos Relaxare acasa: cinema in aer liber in gradina ta, cu Sonos
Obiectele cu design inovator ne fac viata mai usoara Obiectele cu design inovator ne fac viata mai usoara
PrimeSense, tehnologie la un alt nivel PrimeSense, tehnologie la un alt nivel

Vezi mai multe articole