Castelul Bran - pe locul 2 in lista Forbes a celor mai scumpe proprietati din lume

18 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Estimat la 140 millioane USD, Castelul Bran a fost construit in 1212, pe o suprafata de 20 de pogoane, in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov. Desi a intrat in circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula, aici turnandu-se si pelicula “Interviu cu un vampir”, se pare ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata aici, cum spune legenda. Castelul Bran a fost restituit in natura de statul roman lui Dominic de Habsburg si celor doua surori ale sale, in calitate de mostenitori ai principesei Ileana.
 
Pe primul loc in lista Forbes se situeaza o proprietate evaluata la 165 millioane dolari si situata in Beverly Hills, pe o suprafata de 6 pogoane jumatate de teren. 29 de dormitoare, 40 de sali de baie, trei piscine si o sala de cinema se afla in interiorul acestei vile somptuoase, construita in 1926. In 1972, aici a fost filmat celebrul film “Nasul”.
 
Mai spatioasa decat Buckingham Palace, proprietatea aflata pe locul 3 in lista Forbes se afla in Updown Court Windlesham, Surrey. Are 103 camere, sali de bal, o intrare somptoasa, sala de squash, pista de bowling, sala de cinema de 50 de locuri, parcare pentru 8 limuzine, padure si gradina de 58 pogoane. Casa este evaluata la 138 millioane dolari.
 
135 millioane costa aceasta proprietate situata pe un teren de 95 pogoane si detinuta de Printul Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fostul ambasador al Arabiei Saudite in SUA. Casa are 15 dormitoare si 16 bai, un teren de tenis si o piscina interioara.
 
La 125 millioane USD este evaluata de Forbes Maison de L'Amitie din Palm Beach, achizitionata, in 2004, de Donald Trump pentru suma de 41.25 millioane dolari.
 
Cea mai scumpa casa din Nevada costa 100 millioane dolari si ii apartine lui Joel Horowitz, partenerul de afaceri al lui Tommy Hilfiger, care a construit-o de la zero. Proprietarul isi rasfata oaspetii cu bunatatile din propria pivnita, unde sunt depozitate mai mult de 3.500 sticle de vin. Piscina interioara si o sala de teatru de 19 locuri le stau, de asemenea, oricand la dispozitiei celebritatilor care-i calca pragul lui Harowitz.
Tot la 100 millioane dolari este evaluata si aceasta proprietate splendida din capitala Turciei. Resedinta se remarca printr-un living opulent si alte 64 de camere cu fereste generoase, ce ofera o priveliste unica asupra Bosforului.
 
La Moscova, din cercetarile Forbes, reiese ca cea mai scumpa casa ccosta 100 milioane dolari. Facilitati – casute separate pentru oaspeti, un centru de recreere, o piscina, bai turcesti, o sala de gimnastica si sauna.
Cu un milion mai putin, adica 99 millioane dolari costa o casa ca aceasta in Hampstead, Londra. A fost construita de antreprenorul turc Halis Toprak si beneficiaza de lift din sticla, piscina interioara si o baie turceasca.
La New York, cea mai scumpa proprietate din lista Forbes valoreaza 75 milioane dolari. Cladirea principala este inconjurata de 14 gradini, o piscina, un teren de tenis si o camera de oaspeti. Cum sa mai pleci de acasa cu asemenea facilitati?
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce este important managementul defecțiunilor în construcții? De ce este important managementul defecțiunilor în construcții?
HORNBACH deschide in Romania magazin online cu peste 27.000 de produse disponibile HORNBACH deschide in Romania magazin online cu peste 27.000 de produse disponibile
Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari? Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?
ELLE Decoration Romanian Design Awards si-a desemnat castigatorii ELLE Decoration Romanian Design Awards si-a desemnat castigatorii
eMAG dezvaluie 10 produse din oferta de Black Friday eMAG dezvaluie 10 produse din oferta de Black Friday
Credite imobiliare pentru romanii care navigheaza Credite imobiliare pentru romanii care navigheaza

Vezi mai multe articole