on

Cat aloca romanii pentru pavajul curtilor

27 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucuresti, 21 septembrie 2016 - Suma medie pe care o aloca romanii pentru pavarea curtii se situeaza intre 10.000 si 15.000 de lei, respectiv peste 3.500 euro, suprafata amenajata cu acest buget fiind de 150-250 metri patrati, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

Aleile pietonale si de acces auto, primele pe lista investitiilor

Conform datelor Symmetrica, segmentul persoanelor fizice castiga tot mai mult teren in business-ul companiei, pe masura ce clientii inteleg avantajele pe termen lung pe care le ofera pavajul, in detrimentul asfaltului. La acest moment, zonele vizate cu precadere de acest tip de investitie sunt caile de acces, atat cele pietonale, cat si cele auto.

”Tinta principala a clientilor este in primul rand amenajarea practica a accesului auto si pietonal spre locuinta. Insa, pe langa acestea, din ce in ce mai multi clienti isi doresc pavaj si in zone de relaxare, precum gradina sau terasa, unde proiecteaza si montarea unui gratar”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

In ceea ce priveste cele mai cautate tipuri de pavele, romanii aleg produse colorate, in nuante de maro si portocaliu, cu forme dreptunghiulare. Astfel, potrivit datelor Symmetrica, peste 90% din produsele vandute clientilor persoane fizice sunt colorate.

Cea mai mare comanda pe segmentul rezidential

Desi majoritatea clientilor persoane fizice nu depasesc bugetul de 15.000 de lei cand vine vorba de pavarea curtii, exista si comenzi de produse cu o valoare mult mai mare.

„Cea mai mare comanda, ca valoare, inregistrata anul acesta de Symmetrica pe segmentul rezidential, a fost de 300.000 lei, pentru un proiect de amenajare care a presupus pavajul unor suprafete mari de gradina, alei de acces auto si trotuare. In total, a fost amenajata o suprafata de peste 1.000 de metri patrati, cu produse din gamele Select si Gradina”, a mai mentionat Sebastian Bobu.

Arhitectul, persoana care face recomandarea privind pavajul

De cele mai multe ori, clientii de pavaj vin informati asupra produsului pe care intentioneaza sa il achizitioneze, in urma recomandarilor unui arhitect.
Astfel, majoritatea celor care nu au stabilit initial ceea ce urmeaza sa comande, aleg modelul si culoarea pe loc, in showroom, unde au la dispozitie toate gamele de produse si culori.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inundatiile baga la apa si asiguratorii Inundatiile baga la apa si asiguratorii
Tehnologia digitală contribuie la îmbunătățirea proceselor legate de securitatea la incendiu Tehnologia digitală contribuie la îmbunătățirea proceselor legate de securitatea la incendiu
VEKA Romania prezinta viitorul sistem SOFTLINE 82 VEKA Romania prezinta viitorul sistem SOFTLINE 82
Desi pretul petrolului e in cadere libera, pentru noi gazele raman tot scumpe - 28 Ianuarie 2009 Desi pretul petrolului e in cadere libera, pentru noi gazele raman tot scumpe - 28 Ianuarie 2009
Cum ar putea scadea cu 50% pretul apartamentelor? Statul sa dea terenul si utilitatile - 06 Noiembrie 2009 Cum ar putea scadea cu 50% pretul apartamentelor? Statul sa dea terenul si utilitatile - 06 Noiembrie 2009
Bancile nu mai accepta ca garantie proprietatile imobiliare - 04 Februarie 2009 Bancile nu mai accepta ca garantie proprietatile imobiliare - 04 Februarie 2009

Vezi mai multe articole