Preturile apartamentelor vechi se afla in continuare pe un trend descendent

05 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In primele opt luni ale acestui an, acestea au scazut cu 8%
 
De la inceputul anului oferta acestor locuinte a crescut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului 2007
 
Numarul bucurestenilor care si-au scos apartamentul spre vanzare a crescut de la inceputul anului cu 35%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fapt ce determina scaderi importante in preturile locuintelor vechi, reiese din datele furnizate de site-ul anunturiparticulari.ro.
Anul acesta numarul ofertelor a crescut cu aproape 35%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost scoase la vanzare aproape 20.000 de apartamente. Potrivit datelor anunturiparticulari.ro, au fost scoase la vanzare 26.886 de apartamente de la inceputul anului.
Ofertele de garsoniere si apartamente au crescut cu 25%
Evolutia ofertelor de imobile scoase la vanzare de la inceputul anului trecut este una spectaculoasa prin faptul ca acestea au crescut aproape permanent ca numar. "Astfel, in 2007 numarul de oferte a crescut cu circa 39% din ianuarie pana in august pe segmentul de garsoniere si apartamente cu doua camere. Trendul crescator s-a pastrat si anul acesta, cand cresterea a fost de 40% din ianuarie pana in prezent. Comparativ cu luna august a anului trecut, inregistram variatii pozitive de 25% pe ofertele de garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere" se mai arata in comunicatul realizat de site.
Preturile apartamentelor vechi vor continua sa scada in acelasi ritm
Potrivit reprezentantilor anunturiparticulari.ro, toate aceste lucruri arata tendinta proprietarilor de a scoate la vanzare apartamentele in conditiile in care a devenit din ce in ce mai grea vanzarea unei proprietati. In mod natural aparitia unui numar sporit de oferte a creat o presiune mare asupra preturilor care au scazut in permanenta. De la inceputul acestui an preturile apartamentelor vechi au scazut in medie cu pana la 8%. Estimam ca pana la sfarsitul anului preturile vor continua sa scada in acelasi ritm, fapt care marcheaza o normalizare a pietei apartamentelor vechi din Bucuresti.
Analizand evolutia preturilor de la inceputul anului trecut, constatam ca anul acesta preturile au scazut cu valori cuprinse intre 3 si 8%. Astfel, pretul mediu al garsonierelor a scazut cu 3%, cel al apartamentelor de doua camere cu peste 7%, iar cel al apartamentelor cu 3 camere cu aproape 8%. Preturile apartamentelor cu patru camere au crescut cu 5%, dar situatia lor este una atipica, avand in vedere ca oferta este foarte redusa, ceea ce face ca valorile de vanzare sa varieze foarte mult de la o luna la alta. De altfel, in ultimele luni acest segment a inregistrat cea mai mare fluctuatie, comparativ cu apartamentele de 2 si 3 camere.
Scaderea de anul acesta a preturilor era greu de intuit anul trecut, cand in primele 8 luni preturile au crescut spectaculos. Cea mai mare crestere au avut-o apartamentele de 4 camere (32%), in timp ce garsonierele au avut cea mai slaba crestere, de numai 17%. Preturile la apartamentele de 2 si 3 camere au inregistrat cresteri apropiate, de 24 si 26%. Prin urmare, cei care au investit in apartamente vechi in primele luni din 2007 vor inregistra profit la vanzare acum, in timp ce persoanele care au cumparat spre sfarsitul lui 2007 ar pierde la revanzare. Noul trend al preturilor descurajeaza aceasta modalitate de investitie, ceea ce va avea repercusiuni si pe viitor, pentru ca potentialii cumparatori se vor reorienta spre alte forme de investire a banilor, mai profitabile.
In conditiile in care bancile nu vor gasi solutii sa evite restrictiile de creditare care le-au fost impuse, lipsa finantarilor din piata va determina o diminuare a numarului de tranzactii, ceea ce va duce si la o scadere lenta, dar sigura, a preturilor apartamentelor. Statistica realizata de anunturiparticulari.ro reprezinta numarul de oferte imobiliare din Bucuresti, publicate doar de persoanele particulare in toata presa scrisa centrala si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. Numarul de oferte reprezinta numarul de oferte noi aparute pe piata si nu reprezinta numarul tuturor ofertelor existente pe piata. AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. AnunturiParticulari.ro reprezinta un instrument extrem de util pietei imobiliare si este folosit in prezent de peste 700 de agentii imobiliare din Bucuresti. Datele sunt monitorizate si prelucrate de Agentie.Net prin serviciul sau de monitorizare a anunturilor imobiliare.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ai un produs defect care trebuie reparat urgent? Iata cum poti evita deplasarile la service in plina pandemie! Ai un produs defect care trebuie reparat urgent? Iata cum poti evita deplasarile la service in plina pandemie!
Trei produse Miele care te ajuta sa faci curatenia dinaintea Pastelui intr-un timp record Trei produse Miele care te ajuta sa faci curatenia dinaintea Pastelui intr-un timp record
Casele spaniole s-au ieftinit cu 20% Casele spaniole s-au ieftinit cu 20%
Preturile de pe pietele imobiliare din SUA si Marea Britanie isi reiau cresterea - 28 August 2009 Preturile de pe pietele imobiliare din SUA si Marea Britanie isi reiau cresterea - 28 August 2009
Ariston Thermo Romania, premiat cu distinctiile Best Buy si SuperBrands Ariston Thermo Romania, premiat cu distinctiile Best Buy si SuperBrands
HORNBACH este increzator pentru anul financiar 2018/19, in ciuda inceputului modest din primavara HORNBACH este increzator pentru anul financiar 2018/19, in ciuda inceputului modest din primavara

Vezi mai multe articole