Cat de initiati sunteti in limbajul florilor? Testati-va cunostintele de florigrafie!

01 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca unii dintre noi au mai multe iar altii... ceva mai putine, cei mai multi dintre noi avem cel putin cunostinte elementare de florigrafie, fie ca o stim sau nu. De exemplu, oricine stie ca trandafirul rosu aprins cu petale catifelate, scaldate in roua si un parfum dulce, imbatator, este simbolul universal al iubirii pasionale. Universul florilor este insa nemarginit, iar fiecare floare are calitatile si personalitatea ei distincta. Va invitam sa descoperiti, prin intermediul testului de mai jos, daca sunteti un expert, un bun cunoscator sau mai degraba un incepator atunci cand vine vorba de florigrafie. Sunteti pregatiti sa va testati competentele? Primiti un punct pentru fiecare raspuns corect!

1. Care dintre urmatoarele flori este un simbol al fidelitatii?

a- un trandafir rosu
b- un buchet de violete
c- un brat de liliac parfumat

 

Raspuns corect: b. Violetele sunt simbolul consacrat al fidelitatii si statorniciei. Cum transmitem persoanei iubite sentimentele noastre si dupa sfarsitul primaverii? Simplu, printr-o felicitare ilustrata cu aceste flori delicate!

2. Care din urmatoarele flori sunt cel mai potrivit dar pentru o gazda primitoare?

a- un buchet de lalele
b- un buchet de dalii
c- un buchet de floarea-soarelui
d- un buchet de gerbera
e- toate cele de mai sus

 

Raspuns corect: e. Toate florile enumerate transmit mesaje frumoase pentru gazda noastra, atunci cand mergem in vizita. Astfel, nimic nu spune mai bine 'esti o gazda minunata' decat un buchet de lalele proaspat taiate. Daliile vor transmite stapanei casei ca ii apreciati eleganta iar atat floarea-soarelui cat si gerbera ii vor transmite 'multumesc pentru tot'.

3. Ce flori nu sunt potrivite pentru a fi oferite in dar?

a- un ghiveci de cyclamen
b- stanjeneii (irisii)
c- muscatele

 

Raspuns corect: a. Desi sunt extrem de atragatoare si delicate, florile de cyclamen simbolizeaza despartirea si sunt potrivite pentru un mesaj de adio. Muscatele insa, de orice culoare, sunt un dar foarte potrivit, intrucat ele simbolizeaza prietenia statornica, iar stanjeneii simbolizeaza intelepciune si prietenie.

4. In mod curios, florile de culoare galbena (cu exceptia notabila a florii-soarelui) au fost alese sa reprezinte sentimente nu tocmai nobile. Care din urmatoarele flori este un simbol al geloziei?

a- lalelele galbene
b- trandafirii galbeni
c- crizantemele galbene

 

Raspuns corect: b.  Trandafirii galbeni au primit misiunea ingrata de a transmite sentimentul de gelozie, in caz ca i-a scapat inca persoanei vizate... Lalelele galbene exprima bucuria iar crizantemele galbene evoca soarele si perfectiunea, motiv pentru care confucienii contempla crizantemele inainte de a medita.

5. Unde a fost inventata florigrafia?

a- Anglia victoriana
b- Imperiul Otoman
c- Franta

 

Raspuns corect: b dar primiti un punct si pentru a. De ce? Limbajul florilor a fost folosit pentru prima oara in Imperiul Otoman, unde le permitea concubinelor sa comunice intre ele, atunci cand unele dintre sotiile sultanului nu stiau sa scrie ori nu vorbeau aceeasi limba. Anglia victoriana este insa spatiul care a imbratisat imediat florigrafia si a consacrat-o ca un mod de comunicare alternativ. Motivul? Florile puteau transmite mesaje atunci cand cuvintele- si mai ales declaratiile de dragoste -  erau cenzurate de o societate cunoscuta pentru caracterul ei sonservator.

6. Plini de tepi extrem de ascutiti, cactusii nu sunt prima optiune atunci cand ne gandim la cadouri – exceptand cazurile cand avem de-a face cu un fan al acestei plante. Dar care dintre afirmatiile de mai jos este adevarata despre cactusi?

a- Cactusii simbolizeaza caldura, longevitate si maretie.
b- Cactusii exprima antipatie si sentimente negative.

 

Raspuns corect: a. Poate surprinzator, cactusul este un mesager de bun augur! Asadar, indrazniti sa oferiti cactusi iubitorilor de verde, mai ales cand sunt in floare; ii va indemna pe acestia sa fie rabdatori si perseverenti!

7. Care din florile urmatoare sunt recomandate pentru buchetul de mireasa?

a- cameliile albe
b- lacramioarele
c- magnolii albe
d- bujorii albi
e- gardeniile albe
f- toate cele de mai sus

 

Raspuns corect: f. Toate florile enumerate sunt alegeri minunate pentru buchetul de mireasa! Si nu numai! Pastrati insa florile de cala pentru buchetele de aniversare a nuntii; conform regulilor florigrafiei, ele aduc noroc!

Rezultate:

- 0-4 pct. - daca ati pornit ca incepator, acum deja stiti ceva mai mult!

- 4-6 pct. - felicitari, sunteti initiati in florigrafie!

- 7 pct? - wow! Sunteti un maestru/a in limbajul florilor!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gazonul – Probleme si Solutii Gazonul – Probleme si Solutii
LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I) LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I)
Orhideea – etalonul elegantei in lumea plantelor Orhideea – etalonul elegantei in lumea plantelor
Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)? Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)?
Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori? Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori?
6 plante de apartament pentru salatele de vara 6 plante de apartament pentru salatele de vara

Vezi mai multe articole