dus in gradina - fata facand dus in aer liber

Dusul in aer liber

28 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Uita de dusurile cu furtunul. Dupa ore bune de lucru afara sub soarele toropitor, nimic nu se compara cu un dus in aer liber. Exista mai multe tipuri de dus de gradina, insa cel mai practic si comod este constructia ingradita atasata casei. Dusul este convenabil, privat si cea mai ieftina cale sa te bucuri cu adevarat de apa calda in curte sau de cea rece intr-o zi torida.

Spatiul minim de care ai nevoie este un metru patrat, dar daca vrei o experienta cu adevarat relaxanta, nu te limita la atat. Delimitarea zonei este doar primul pas. Urmeaza sa te gandesti la solutii inteligente pentru scurgere, hidroizolare si intimitate.
In ceea ce priveste intimitatea, aseaza-te in locul ales, inainte de a incepe constructia si observa elementele inconjuratoare: copaci, platforme sau terase, geamuri la etaj etc. Astfel iti vei da seama cat de ascunsa trebuie sa fie intreaga constructie. Poti monta un acoperis din stinghii de lemn pe care sa-l acoperi cu plante agatatoare pentru umbra, intimitate si acel sentiment special ca te speli mai aproape de natura.
Construieste peretii dusului din scanduri de lemn suprapuse in zig-zag ca sa fii ferit de ochii curiosilor, fara sa renunti la briza racoroasa. Pentru asta, bate un rand de  scanduri pe 3 stacheti lasand cativa centimetri intre ele. Apoi bate al doilea rand de scanduri pe cealalta parte a stachetilor, in asa fel incat sa acoperi golurile. Construieste si o platforma din lemn pe care sa stai confortabil in timp ce te speli.
Poti conecta scurgerea la sistemul de canalizare al casei. Apeleaza la serviciile unui instalator pentru siguranta. Daca e posibil, pozitioneaza dusul in preajma unei conducte de canalizare a casei si a tevilor de apa, pentru acces usor si costuri reduse. Retine faptul ca tevile dusului trebuie golite de apa in timpul anotimpului rece pentru a preveni inghetarea lor.
Asigura-te ca peretele dinspre casa al dusului, dar si cel al casei sunt izolate corespunzator pentru ca apa sa nu se infiltreze. Alege lemn finisat care nu se va deteriora din cauza umezelii.
Redescopera placerile simple ale vietii si muta-ti dusul intr-un loc “exotic”: propria curte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fertilizarea solului – Aplicarea corecta a ingrasamantului Fertilizarea solului – Aplicarea corecta a ingrasamantului
Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva
Lucrari de primavara in gradina Lucrari de primavara in gradina
Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I
Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii
Mini-livada din gradina Mini-livada din gradina

Vezi mai multe articole