on

Cat de util este un aspirator robot

22 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Electronicele si electrocasnicele sunt obiecte care, in principiu, au rolul de a ne face viata mai usoara, fie ca este vorba despre aparatura destinata divertismentului, fie despre aparatura care contribuie la pastrarea curateniei dintr-o locuinta.

Avand in vedere ca dedicam din ce in ce mai mult timp carierei, seara cand ajungem acasa dorim sa petrecem mai mult timp cu familia si nu sa ne ocupam de treburile casnice. Astfel ca, un aspirator automat care curata singur podelele din locuinta de praf si murdarie fara a necesita interventia noastra poate fi un acel ajutor de care cu totii avem nevoie.

Aspiratoarele robot pot asigura o igienizare periodica, fie prin procedee uscate, fie prin procedee umede. Ele pot fi folosite pe diferite suprafete, dar care in general corespund unui apartament sau unei case.

Spre deosebire de aspiratorul clasic, aspiratorul robot ne ofera mai mult confort, dar si timp liber. Acest dispozitiv este conceput sa ofere autonomie in utilizare, ceea ce inseamna ca nu necesita interventie din partea noastra.

Aspiratoarele robot se impart in trei mari categorii: aspiratoare uscate, aspiratoare umede (aspiratoare care au inclusa si functia de mop) si aspiratoare hibride (aspiratoare care curata si spala in acelasi timp). De asemenea, pe piata mai exista si modele ce pot fi folosite cu succes si in exterior - la curatarea jgheaburilor, a piscinelor etc.

Pretul unui aspirator robot variaza in functie de dotarile si functiile pe care acesta le are. Cu toate ca exista si modele mai accesibile, pretul de pornire este mult mai mare decat cel al unui aspirator manual.

Performanta este si ea determinata de functiile si dotarile pe care aspiratorul robot le are integrate. Daca vrem ca aspiratorul sa ne depaseasca asteptarile trebuie sa citim cu atentie fisa tehnica a acestuia, iata care sunt cele mai intalnite functii:

  • Curatarea prafului si/sau spalarea suprafetelor sunt functiile principale ale aspiratoarelor robot;
  • O alta functie foarte importanta este detectia si ocolirea obstacolelor. Unele modele mai moderne sunt capabile sa coboare singure treptele si pragurile, sa se deblocheze daca se incurca in cabluri etc.
  • Intoarcerea la baza pentru reincarcare este o functie pe care, din fericire, majoritatea modelor o au. Aceasta functie este foarte utila, deoarece in timpul operatiunii de incarcare, aspiratorul s-ar putea sa aiba nevoie sa fie reincarcat.
  • Modelele mai avansate sunt capabile sa detecteze suprafata ce trebuie curatata, in momentul in care acestea detecteaza o zona cu murdarie excesiva el poate lua singur decizia de a insista pana la eliminarea acesteia.
  • Alte functii foarte importante sunt si cele de pauza si reluare, programarea curatarii, dar si cele care ne permit selectia anumitor zone din locuinta.
  • Un robot automat ar trebui sa aiba si protectii la lovituri si zgarieturi.
  • Daca ne dorim un aspirator care sa aiba inclusa si functia de mop, trebuie sa fim atenti si la rezervoarele acestuia, ar fi de preferat ca el sa aiba rezervoare separate pentru apa curata si apa murdara.

Un aspirator robot poate fi un ajutor de nadejde in orice locuinta, mai ales daca nu avem timp sa curatam prea des podelele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mucegaiul, un pericol pentru sanatate! Mucegaiul, un pericol pentru sanatate!
Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata
7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta 7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta
Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi

Vezi mai multe articole