on

Criteriile de alegere a unui dezumidificator

18 iulie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un dezumidificator reprezinta o achizitie foarte importanta pentru orice locuinta, dar mai ales pentru cele care se confrunta cu probleme severe la acest capitol. De asemenea, calitatea aparatului ales este esentiala pentru obtinerea randamentului asteptat. De aceea, vom discuta in continuare despre aspectele de care trebuie sa tii cont la cumpararea unui dezumidificator.

Sursa Foto: Misiunea Casa, Forum. Participă și tu la discuția despre alegerea unui dezumidificator!

 

Parametri importanti in alegerea unui dezumidificator sunt:

 • modul de utilizare a incaperii,
 • marimea si numarul incaperilor
 • temperatura
 • nivelul umiditatii
 • tipul utilizarii (ex. uscarea constructiilor sau utilizare de lunga durata sau pastrarea camerelor in conditii uscate)

 

Un aparat de dezumidificare trebuie ales in functie de cele mentionate mai sus. Cu toate acestea, optiunea poate fi influentata si de alti factori apreciati de specialistii furnizorului de echipamente ca fiind mai potriviti pentru alegerea unui echipament adaptat nevoilor fiecarui client.

 

In principiu, pentru o locuinta cu un anumit numar de incaperi, trebuie ales un aparat cu o capacitate mai mare de deservire, raporta la volumul incaperilor (in metri cubi) .

 

Dezumidificatorul este caracterizat de capacitatea de dezumidificare exprimata in L/zi, dar si de alti parametri. Iata un exemplu de aparat de dezumidificare:

 • tensiune 220-240V
 • consum 230W
 • ventilator in doua trepte
 • capacitate ventilator 300/500 mc/h
 • nivel zgomot 38/52 dB
 • volum deservit max 80 mc
 • capacitate dezumidificare ~8 L/ zi
 • volum rezervor 10,4 L

 

Dezumidificatoarele de capacitate mare sunt recomandate, deoarece reusesc sa isi atinga obiectivul mai rapid, insa partea mai putin convenabila este consumul mare de curent.

 

Cum alegeți dezumidificatorul potrivit?

 

Alegerea unui dezumidificator depinde de mai mulți factori:

1. Dimensiunea încăperii: Dezumidificatoarele sunt proiectate pentru a funcționa în încăperi de diferite dimensiuni. Asigurați-vă că alegeți un model care poate gestiona dimensiunea încăperii în care va fi folosit.
 

2. Nivelul de umiditate: Dacă aveți o problemă serioasă de umiditate, va trebui să alegeți un dezumidificator mai puternic.
 

3. Capacitatea: Aceasta indică cantitatea de umiditate pe care un dezumidificator o poate scoate din aer într-o perioadă de 24 de ore.
 

4. Eficiența energetică: Uitați-vă la clasificarea energetică a dezumidificatorului, pentru a vedea cât de eficient este din punct de vedere energetic.

 

NU UITA SĂ VERIFICI PREȚURILE ÎNAINTE DE ACHIZIȚIE!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta? Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta?
7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat 7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat
Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie
Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator? Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator?
Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente
Solutii naturale care tin paianjenii la distanta Solutii naturale care tin paianjenii la distanta

Vezi mai multe articole