Categorie Informatii Utile

on

Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege

27 iunie, 2017

Din anul 2016, in Romania a devenit obligatorie montarea detectoarelor de gaze, indiferent daca in locuinta exista doar un simplu aragaz sau o centrala termica pentru incalzire. Prevederea legala este prevazuta in Ordinul ANRE nr. 179/2015, care a reluat aceasta obligativitate introdusa intr-un ordin mai vechi, din 2009. Cum prevederile ordinului nu cuprind sanctiuni, montarea sistemului de detectare a scurgerilor de gaze ramane in continuare la latitudinea asociatiilor de proprietari sau proprietarilor. Nu exista un termen-limita pana la care detectoarele trebuie instalate, insa exista o alta modalitate de constrangere reprezentata de momentul verificarilor obligatorii ale instalatiilor interioare de gaze naturale, efectuate de firme specializate autorizate ANRE. Cum termenul de verificare…

mai mult >
on

Agentia Fondului pentru Mediu a anuntat dosarele persoanelor fizice acceptate in Programul Casa Verde Clasic

17 mai, 2017

Pe data de 12 mai 2017, Ministerul Mediului a publicat pe afm.ro lista solicitantilor - persoane fizice acceptate in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire (sesiunea 10 octombrie – 24 octombrie 2016). Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu din 12.05.2017 a aprobat primele 50 de dosare aferente fiecarui judet. Lista completa a dosarelor acceptate o puteti vizualiza aici. De asemenea, pe site-ul afm.ro a fost publicata si lista solicitanților - persoane fizice respinse in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, sesiunea…

mai mult >
on

Romania fara forta de munca - Cum s-a ajuns aici si ce este de facut

02 mai, 2017

Romania se confrunta de cativa ani cu o mare problema: lipsa fortei de munca. Unul dintre cele mai afectate domenii este cel al constructiilor, acolo unde forta de munca a scazut considerabil in ultimii ani, de la 450.000 de muncitori la 300.000, in conditiile in care necesarul estimat pana in 2020 este de 500.000 de muncitori. Dintre acestia, oricum o mare parte sunt necalificati, ceea ce amplifica ingrijorarea dezvoltatorilor. Desigur, problema nu se resimte doar in constructii, ci si in retail si alte domenii de activitate, in conditiile in care populatia Romaniei scade zilnic cu aproximativ 250 de persoane. Daca acest ritm va continua, se estimeaza ca tara noastra va ramane fara locuitori in 220 de ani! In acest moment, in Romania au ocupatie aproximativ 8 milioane de persoane, dar numai…

mai mult >
on

Top 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central

13 aprilie, 2017

Achizitionarea unei noi locuinte este o decizie importanta in viata oricui. Dificultatea acestei decizii apare de foarte multe ori dintr-un singur motiv: alegerea dintre un apartament vechi si unul nou. In ultima vreme, sunt preferate tot mai mult apartamentele noi, mai ales cele pozitionate intr-un complex rezidential central. Cele mai importante 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central 1. Zona usor accesibila Nevoia achizitionarii unei noi locuinte apare din mai multi factori. Un motiv foarte frecvent pentru care oamenii aleg sa se mute este acela de a fi mai aproape de serviciu sau de scoala copiilor. Un complex rezidential central are marele avantaj de a fi usor accesibil, majoritate acand in apropiere mai multe statii ale mijloacelor de transport in comun.…

mai mult >
on

Expertii fac previziuni sumbre: “Acum vor fi pagube mult mai mari la un cutremur ca in ‘77”

07 martie, 2017

La finalul saptamanii trecute, o alerta falsa a semanat panica in randul mai multor romani utilizatori ai unei aplicatii mobile, care ar fi in stare sa anunte un cutremur inainte de propagarea acestuia. Din fericire, a fost vorba doar de o eroare, insa teama de un seism devastator a incoltit din nou in sufletele celor care au trait sau au auzit cu lux de amanunte cum au stat lucrurile in urma cu 40 de ani, la cutremurul din 1977. Partea mai putin placut de aflat este, dupa atata timp, tara noastra este parca si mai nepregatita sa faca fata unei noi catastrofe naturale. Reprezentantii Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier considera ca, in cazul producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, pagubele vor fi mult mai insemnate. "La 40 de ani de la cutremuratorul dezastru din…

mai mult >