Cele mai ieftine case se afla in Bulgaria

12 octombrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In Capitala, locuinta cu cel mai mic pret este o garsoniera neterminata, care costa 34.500 de euro, in timp ce vecinii de peste Dunare o vand la cheie cu 25.000 de euro.
Cele mai ieftine locuinte de vanzare la Targul National Imobiliar de la Palatul Parlamentului din Capitala sunt in Bulgaria, in statiunile din nordul litoralului si pornesc de la 25.000 de euro pentru o garsoniera-studio de circa 30 de metri patrati.
Daca pe litoralul romanesc preturile pornesc, in general, de la 1.000 de euro metrul patrat, in Capitala se solicita, in medie, 1.200 de euro/mp. Cea mai convenabila oferta de la targ este, potrivit organizatorilor, o garsoniera „la rosu”, de 23 de metri patrati, in Militari, care costa 34.500 de euro si este promovata de agentia Veles.
Locuinta este dotata cu tamplarie PVC, centrala termica, instalatii electrice si termice, dar nu are gresie, faianta, parchet sau obiecte sanitare. Cea mai ieftina oferta completa este un apartament de doua camere din Ghencea, care costa 86.394 de euro cu TVA inclus.
Pe piata proiectelor imobiliare noi se inteteste concurenta, dar preturile se aliniaza, cuminti, in jurul acelorasi cifre: peste 75.000 de euro o garsoniera la parter, abia lansata, si in jur de 90.000 de euro un apartament de doua camere. Dezvoltatorii „se bat” in oferte promotionale, oferind, pentru rezervarile din timpul evenimentului, reduceri de pana la 10%.
Cei care nu doresc o casa gata construita, dar nu gasesc teren corespunzator, pot opta pentru ansamblul Dreans House, din Tunari. Firma Eurohouse vinde aici numai terenul, 39 de loturi din cele 132, cu 425 de lei/mp.
Case de vacanta la Nisa
Foarte atractive sunt ofertele din Bulgaria, preturile pornind de la 700 de euro/mp. „Romanii cumpara multe locuinte de vacanta in partea de nord a Bulgariei, in Balcic, Varna si chiar Sunny Beach. Avantajul este ca, cel putin in primii doi ani, compania ofera servicii de inchiriere, garantandu-i proprietarului obtinerea a 6a-8a pe an din investitia efectuata”, sustine Anamaria Androne, de la firma Bulgarian Properties.
Cei care vor sa-si ridice ei insisi propria locuinta in Bulgaria, pot achizitiona una buna de demolat, cu numai 8.300 de euro. Mai scumpe, dar mai sofisticate sunt locuintele de vacanta de pe Coasta de Azur sau in Insula Cipru.
„Un apartament de doua camere si 35 mp utili la Nisa costa 250.000 de euro, in timp ce o casuta din Cipru se vinde cu circa 400.000 de euro”, spune Roxana Balanica, consultant imobiliar la agentia Monopoly International. Targul va fi deschis pana duminica intre orele 10.00-19.00, iar de astazi vizitatorii platesc 5 lei intrarea.
PROIECTE NOI
Smart Leasing. Este amplasat in comuna Bragadiru si va cuprinde 24 de case insiruite. Pretul unei vile porneste de la 127.000 de euro plus TVA, iar suprafata medie este de 200 de metri patrati. Proiectul este dezvoltat de firma spaniola Spirit Wood si va fi finalizat in luna septembrie a anului viitor, cu credite de la BCR.
Vitan Residence. Situat in apropierea mallului din Vitan, proiectul va fi format din trei imobile, doua de zece etaje si unul de sase. Apartamentele vor avea doua, trei si patru camere, cu suprafete cuprinse intre 70 si 185 de metri patrati. Pretul de achizitie al unei locuinte este de 1.350 de euro pe metru patrat fara TVA.
Casablanca si Acapulco. Ambele proiecte vor fi construite de firma constanteana Moscopolis in Costinesti, in zona Forum si, respectiv, a epavei si vor avea, in total, 99 de apartamente. O garsoniera in Casablanca porneste de la 56.580 de euro, pentru 49 mp, in timp ce in complexul Acapulco va costa de la 66.420 de euro pentru 55 mp.
Octopus Garden. Complexul contine 59 de locuinte in patru imobile, la 400 de metri de City Mall din cartierul bucurestean Berceni. Apartamentele vor fi cu doua, trei si patru camere, pretul acestora pornind de la 1.200 de euro/mp plus TVA.
CONSTRUCTOR NOU
Planorama se ridica in continuare
La targ se gasesc si ultimele 70 de apartamente de doua si trei camere din proiectul Planorama, situat pe Doamna Ghica. Dezvoltatorul a angajat un nou constructor si promite ca prima faza a constructiei, care trebuia sa fie gata in acest an, va fi finalizata in luna martie 2008.
„Pana la sfarsitul lunii octombrie vom mentine pretul de 1.100 de euro/mp plus TVA. Din noiembrie, il vom majora pana la 1.200 de euro/ mp plus TVA”, a declarat Haim Zemer Tov, CEO Planorama Group. Proiectul contine 1.100 de apartamente si va fi finalizat in totalitate in 2009.

Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010 BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010
Codul de etica cu privire la inteligenta artificiala: Bosch stabileste instructiunile pentru utilizarea inteligentei artificiale Codul de etica cu privire la inteligenta artificiala: Bosch stabileste instructiunile pentru utilizarea inteligentei artificiale
Peste 1 milion de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate weekendul acesta la Imobiliarium Baneasa Peste 1 milion de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate weekendul acesta la Imobiliarium Baneasa
SensoDays a dat start zilelor cu zambete alaturi de cinci fotografi SensoDays a dat start zilelor cu zambete alaturi de cinci fotografi
Pretul apartamentelor din era comunista ar putea creste cu 20% in urmatorii doi ani Pretul apartamentelor din era comunista ar putea creste cu 20% in urmatorii doi ani
Proprietati Proprietati

Vezi mai multe articole