on

Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere

23 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In momentul cand vei incepe sa evaluezi cele mai avantajoase optiuni pentru incalzirea locuintei, vei constata cu siguranta ca variantele sunt multiple si vei intelege imediat ca decizia nu este una foarte usor de luat. Cu toate acestea, poate cea mai avantajoasa varianta ramane in continuare centrala termica pe lemne, despre care vom vorbi in detaliu in continuare.

1. Sunt usor de folosit si intretinut

De foarte multa vreme, lemnul a ramas una dintre cele mai folosite materii prime pentru incalzire. In consecinta, si centralele termice pe lemne reprezinta in continuare una dintre cele mai utilizate solutii pentru asigurarea caldurii in locuinte.

Sistemul folosit de acest tip de incalzitoare este unul foarte usor de folosit, atat in momentul pornirii, cat si in timpul functionarii. Mai mult, centralele pe lemne Stropuva, de exemplu, nu au nevoie nici de eforturi foarte mari in ceea ce priveste intretinerea, deoarece modul eficient de functionare al acestora va preveni acumularea de smoala pe peretii cuptorului. Astfel, doua curatari de cenusa in fiecare luna se vor dovedi arhi-suficiente.

2. Au un consum redus de combustibil

Una dintre cele mai mari dorinte ale utilizatorilor de centrale termice este aceea de a plati cat mai putin pentru incalzire, insa fara a renunta la confortul termic. Iar o centrala pe lemne poate satisface intocmai aceasta solicitare. De pilda, cu o incarcatura din lemn, brichete sau deseuri din lemn, o centrala Stropuva poate avea o autonomie de pana la 30 de ore. In cazul in care arderea este realizata cu ajutorul carbunilor, aceasta poate creste pana la o perioada cuprinsa intre 3 si 5 zile! Ce inseamna acest lucru? Mai mult confort termic si mai putin efort cu deplasarea la centrala pentru verificare si realimentare.

3. Reprezinta o solutie de durata

In momentul achizitionarii unei centrale de orice fel, viitorul proprietar are in minte un singur gand: ca invstitia sa dureze cat mai multi ani. De aceea, alegerea unei centrale pe lemne se dovedeste, fara indoiala, o alegere excelenta, datorita duratei de viata estimate de aproximativ 25 de ani. In plus, si garantia oferita este pe masura, de 5 ani.

4. Asigura independenta fata de retele

Spre deosebire de centralele pe gaz sau electrice, o centrala pe lemne le permite proprietarilor sa isi asigure independenta energetica, atat in ceea ce priveste incalzirea locuintei, cat si a apei.

Dupa enumerarea atator avantaje, un lucru reiese clar: avantajele prezentate de centralele pe lemne sunt atat de importante, incat varianta devine una de luat in calcul nu doar pentru casele de vacanta din mediul rural sau montan, ci chiar si pentru locuintele din spatiul urban.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pompa de caldura, ieftina si ecologica Pompa de caldura, ieftina si ecologica
Tot ce trebuie sa stii despre centrala in condensatie Tot ce trebuie sa stii despre centrala in condensatie
Cum utilizam centrala termica in mod sustenabil Cum utilizam centrala termica in mod sustenabil
Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (partea a II-a) Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (partea a II-a)
Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact
Toți românii merită căldura focului și magia șemineelor de calitate premium venite de la Sibiu Toți românii merită căldura focului și magia șemineelor de calitate premium venite de la Sibiu

Vezi mai multe articole