Cladirile urate, "amendate" cu buline albastre

09 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

"Cladire expertizata si incadrata in clasa I risc estetic."
Copiata dupa modelul bulinelor rosii aplicate cladirilor ce risca sa cada la primul cutremur serios, bulinele albastre, din material autocolant, cu un diametru de 50 de cm, vor sa ia cu asalt zidurile cladi-rilor care uratesc Bucurestiul.

Artistul Daniel Gontz, in colaborare cu tanara regizoare Gianina Carbunariu au demarat ieri o actiune de sanctionare a imobilelor ridicate impotriva simtului lor estetic.

Ciocan: „De gustibus non discutandum!”
Cativa ziaristi si politistii de la Sectia 1 de Politie au avut parte primii de manifestarea inedita. Unii in calitate de martori, ceilalti in calitate de „amendati estetic”.

„Cladirea aceasta mi se pare cea mai urata din tot Bucurestiul. Iar locul unde e amplasata o face cu atat mai urata”, spune Daniel Gontz, facand referire la noul sediu ridicat pentru birourile politistilor de la Sectia 1. Cladirea, care a cazut prima „victima” politiei estetice in care s-au constituit cei doi artisti, este incadrata de doua case cu doua niveluri, construite in stil vechi, pe care le depaseste ironic in inaltime.

Zis si facut: cu doar cateva minute dupa ora 12.00, Daniel Gontz aplica prima bulina albastra. Zidul de la strada al Sectiei 1 de Politie, de pe strada Lascar Catargiu, o primeste fara sa cracneasca, dar apare un reprezentant al politiei: „Ce se intampla aici?/ Imi exprim crezul estetic!”, raspunde Gontz.

„Si cine sunteti? / Artist! / Unde? / In Bucuresti! / Va rugam sa poftiti inauntru!” Dupa ce scurtul dialog edificator a fost incheiat, artistul este poftit in incinta, unde primeste un telefon de la Primaria Capitalei, care ii cere lamuriri in legatura cu autorizatiile si daca s-a dat vreo ordonanta.

Dupa care urmeaza discutia cu autoritatile, pe care Gontz o poarta cu Sorin Dragomir, inspector-sef la biroul de Ordine Publica. In vreme ce bulina albastra statea mandra pe zid, apare purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. „De gustibus non discutandum”, spune omul, dupa care intra in sediul sectiei de politie.

Fara amenda, dar zona va fi supravegheata
Dupa discutii, artistul scapa de amenda, fiind „la limita legalitatii”, Politia scapa de ofensa adusa cladirii in care muncesc organele din sectorul 1, iar presa se intoarce in redactii.

Astfel, demersul de atentionare ia sfarsit, cladirea ramane la locul ei, dar Gontz spune ca la galeria H’Art mai sunt inca 30 de buline albastre care asteapta sa fie lipite pe cladirile urate. Da si cateva exemple: „Camera de Comert, Primaria Sectorului 2, Pasajul Marasesti, SIF Muntenia, iar lista poate continua, in functie de gusturile fiecaruia”, incheie artistul.

Ciocan spune ca s-au luat masuri ca ce s-a intamplat ieri sa nu se mai intample. Iar masurile luate: „Perimetrul va fi supravegheat!”. Cat despre celelalte cladiri care ar putea „beneficia” de un semnal de alarma tras, Ciocan spune ca „se va discuta in locul si la momentul respectiv!”.
 
Sursa: Evenimnetul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum luati ajutorul de incalzire Cum luati ajutorul de incalzire
Peste 170.000 de beneficiari in cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge Peste 170.000 de beneficiari in cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge
eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro
Renta pentru varstnici, cu pretul casei Renta pentru varstnici, cu pretul casei
Dezvoltatorii imobiliari construiesc vile de sute de mii de euro in sudul Bucurestiului Dezvoltatorii imobiliari construiesc vile de sute de mii de euro in sudul Bucurestiului
Topul celor mai ieftine locuinte noi finalizate din Bucuresti si Ilfov - 09 Septembrie 2009 Topul celor mai ieftine locuinte noi finalizate din Bucuresti si Ilfov - 09 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole