O locuinta tip penthouse costa pana la doua milioane de euro

15 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuintele de tip penthouse din noile ansambluri rezidentiale bucure?tene sunt tot mai cautate chiar daca pretul unei astfel de proprietati poate ajunge pana la doua milioane de euro, potrivit companiei imobiliare Regatta. „Toate blocurile noi au penthouse. Cererea este in cre?tere, iar oferta este foarte redusa. Pretul de achizitie pentru o astfel de locuinta este in functie de locatie, de suprafata, de facilitati ?i de standardul oferit.
 
La modul general pretul pe metru patrat construit variaza intre 1.200 ?i 4.000 de euro”, a declarat Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale in cadrul Regatta. Pretul minim al unui penthouse este de 500.000 de euro, iar cel maxim poate ajunge la doua milioane de euro. Regatta a vandut o astfel de locuinta cu un milion de euro.
 
Penthouse-urile sunt situate la ultimul etaj al imobilelor, au suprafete de circa 200-300 de metri patrati, structurate in general pe doua niveluri, patru sau cinci camere ?i terase spatioase. Cele mai multe locuinte de tip penthouse sunt achizitionate pentru re?edinta, insa sunt ?i cumparatori speculativi, care revand spatiile la finalizarea proiectului, spun reprezentantii Regatta.
 
„Penthouse-urile se vand in proportie de 100%. Un penthouse se poate vinde primul daca locatia este foarte buna sau ultimul daca piata din zona nu poate acoperi foarte u?or pretul respectiv. Mai exista varianta in care dezvoltatorii pot sa le scoata la vanzare la finalizarea constructiei deoarece obtin un pret mai bun”, a adaugat Sorin Lacusta. Locuintele de tip penthouse sunt considerate proprietati de lux, alaturi de vilele individuale, evaluate la peste un milion de euro.
 
„Vilele sunt achizitionate in special de oamenii cu venituri foarte mari, atat cetateni romani, cat ?i straini, cu varste de peste 50 de ani, daca vorbim de cei care cumpara pentru locuinta sau de tineri care fac achizitii in scop de investitii”, a spus reprezentantul Regatta. Pentru vanzarea unei asemenea proprietati sunt necesare cel putin trei luni de promovare, pentru obtinerea unui pret realist.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

«Bulina rosie» de pe cladiri, reintrodusa «Bulina rosie» de pe cladiri, reintrodusa
Cinema la purtator cu noul proiector LED WiFi BenQ GV1 Cinema la purtator cu noul proiector LED WiFi BenQ GV1
Industria mobilei ramane in strada Industria mobilei ramane in strada
Peste jumatate din profitul Loteriei, destinat constructiei de locuinte Peste jumatate din profitul Loteriei, destinat constructiei de locuinte
Reamenajeaza-ti casa in noul sezon cu pachetul KUMA All for You Reamenajeaza-ti casa in noul sezon cu pachetul KUMA All for You
Se justifica investitia in centralele termice? Se justifica investitia in centralele termice?

Vezi mai multe articole