on

Clientii Flanco au donat in 2018 peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school „Noua Ne Pasa”

20 decembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cel de-al treilea an scolar consecutiv in care Flanco sprijina programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG, numarul donatiilor din partea clientilor si valoarea acestora au crescut in mod considerabil. Astfel, pe parcursul anului 2018, numarul donatorilor a ajuns la aproximativ 100.000, in crestere cu 15% fata de anul anterior. Totodata, valoarea donatiilor a crescut cu 10% fata de 2017, ajungand la suma de 1.100.00 lei.

Ne bucura faptul ca programul „Noua Ne Pasa” a devenit, de-a lungul anilor, un proiect de suflet nu doar pentru noi, dar si pentru clientii nostri”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “Impreuna, fie prin donatii, fie prin activitatile pe care le organizam, am reusit sa sprijinim, de-a lungul ultimilor trei ani, peste 600 de elevi sa obtina rezultate mai bune la clasa si, prin urmare, sa contribuim la reducerea ratei de abandon scolar in comunitatile rurale de unde provin acestia.

Programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG cu sprijinul Flanco, implementeaza centre after-school cu activitati de educatie remediala pentru copiii din mediul rural, care se afla in pericol de abandon scolar. Fiecare centru primeste o bursa anuala in valoare de 10.000 euro, care acopera cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice si plata profesorilor.

Scopul proiectului este ca toti copiii inclusi in program sa parcurga complet anii de educatie gimnaziala si sa promoveze examenul de Evaluare Nationala. Potrivit ultimei evaluari semestriale, elevii au reusit sa obtina note de trecere in proportie de 80% la limba romana si de 73% la matematica.

In anul scolar 2018-2019, 14 centre din 8 judete si-au reluat activitatea: Magura (Buzau), Cerasu si Slon (Prahova), Vaduri, Gadinti si Bistrita (Neamt), Limanu si Negru Voda (Constanta), Putineiu (Teleorman), Cernica si Clinceni (Ilfov), Jacodu (Mures), Moldovita si Argel (Suceava). Astfel, aproximativ 500 de elevi sunt, in prezent, ajutati de 63 de profesori dedicati sa recupereze materia pierduta, primesc consiliere psihologica si vocationala, beneficiaza de o masa calda si de rechizite.

Rezultatele dupa cei doi ani de proiect ne incurajeaza sa mergem mai departe, anul scolar 2018-2019 este ultimul din faza pilot. Avem acum o metoda unitara de interventie pentru toate scolile cu care lucram si putem spune ca avem un partener de incredere in echipa celor 63 de dascali. Daca in iunie 2019 rezultatele vor fi cele asteptate, din toamna anului viitor vom putea duce programul intr-un numar semnificativ mai mare de comunitati. Mizam in continuare pe Flanco si pe clientii sai pentru sustinere si le multumim in numele tuturor beneficiarilor programului! Chiar au aratat ca le pasa!”, spune Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

Clienti din toata tara s-au implicat in dezvoltarea programului, prin donatii realizate la casa de marcat, in toata reteaua de magazine Flanco. Capitala se afla pe primul loc in topul oraselor care au contribuit la sustinerea centrelor after-school, urmata de orasele Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Caracal, Craiova, Slatina, Oradea, Constanta si Targu Mures.

Am avut inclusiv donatii de valoare mare – 1.200 lei de la un client din Pitesti, cate 1.000 de lei de la doi clienti din Mangalia si Urziceni”, spune Dragos Sirbu. “Fiecare donatie, indiferent de suma, ne arata ca si clientii nostri cred in beneficiile aduse de acest program copiilor din medii defavorizate. Le multumim tuturor ca sunt alaturi de noi, fiecare donatie inseamna o sansa ca acesti copii sa aiba un viitor mai bun.”

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Incepe cea de-a saptea editie a Romanian Design Week, Bucuresti, 17-26 mai Incepe cea de-a saptea editie a Romanian Design Week, Bucuresti, 17-26 mai
Top 5 tendinte pentru amenajarea unei gradini creative in 2018 Top 5 tendinte pentru amenajarea unei gradini creative in 2018
Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards
Restart la Restart la "Prima casa" - 13 ianuarie 2010
Brico Depot deschide pop-up store-uri in 3 orase si continua strategia grupului de a transforma piata de amenajare a locuintei din Romania Brico Depot deschide pop-up store-uri in 3 orase si continua strategia grupului de a transforma piata de amenajare a locuintei din Romania
Întâmpină iarna cu Fiskars și Gerber în benzinăriile MOL Întâmpină iarna cu Fiskars și Gerber în benzinăriile MOL

Vezi mai multe articole