Combinatia alb-bleu in baia ta

13 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
baie
baia
Daca beneficiati de un spatiu generos, puteti alege sa va decorati baia in stil mediteranean, pentru a va bucura de cat mai mult spatiu.
 
Amenajarea propusa de echipa Misiunea Casa se caracterizeaza printr-un stil coloristic unitar de tonuri deschise, calde de alb, bej si bleu inspirat de valurile marii si nisipul plajelor insorite.
 
Cu putina imaginatie, spatiul poate fi delimitat cromatic prin placarea in nuante diferite, dar si vertical prin montarea de parapete placate in ton cu baia. In cazul baii noastre, am ales sa delimitam cromatic cele doua zone:  cada si lavoar. Am placat zona cazii cu gresie bleu inchis in combinatie cu alb, iar in zona lavoarului am optat pentru o faianta bleu deschis in combinatie cu bej. In acest mod am accentuat senzatia de spatialitate.
 
Pentru a pastra echilibrul cromatic al amenajarii, am ales accesorii si obiecte sanitare in aceeasi tonalitate cu nuanta peretilor si a pardoselii. 
Locul clasicei chiuvete a fost luat de catre un lavoar alb din portelan pe care l-am montat pe un postament din gips carton construit in consola. Pentru a spori gradul de rezistenta al acestuia l-am fixat pe o structura metalica. Decorarea acestui postament s-a realizat in acelasi ton cu restul amenajarii, folosind placi ceramice si elemente decorative cu motive florale din aceeasi colectie. In acest fel am valorificat spatiul ramas liber pentru depozitarea sapunului si a celorlalte accesorii necesare igienei zilnice.
bai baile
 
Fiind o amenajare moderna, am optat pentru o mobilare cat mai discreta. Am ales dulapurile suprapuse cu forme sintetizate, realizate dintr-un material usor. Acestea va permit reorganizarea spatiului amenajat ori de cate ori va doriti o schimbare.
 
Pentru cada, am optat pentru o forma speciala, de colt si am ales o varianta acrilica intrucat prezinta un avantaj deloc de neglijat: pastreaza mai bine temperatura apei.
 
Intregul cadru amenajat poate fi completat de verdele proaspat al plantelor ornamentale aducand in acest mod natura in baia voastra. In plus, acestea pot prelua din umiditatea aerului.
 
Asadar, o amenajare gandita meticulos sub aspectul beneficiilor si al functionalitatii astfel incat la final sa va bucurati de un spatiu ce indeamna la rasfat si relaxare!

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Oana

26 septembrie, 10:24

Buna ziua,
M-ar interesa de unde este luata gresia si faianta (alb cu bleu) pentru baie. Imi place combinatia si culoarea.
Multumesc.

Alte articole

Robinetul cu senzor Robinetul cu senzor
Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional
Jacuzzi si hidromasaj Jacuzzi si hidromasaj
Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt? Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt?
Toaletele viitorului Toaletele viitorului
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou

Vezi mai multe articole