Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta

30 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cada din fonta emailata se intretine usor, are un aspect agreabil si rezista in timp. Dezavantajul consta in greutatea proprie, care este intre 100 si 160 de kilograme, in functie de dimensiuni, si in pretul mai mare fata de cuva din acrilat, fara a oferi hidromasaj sau alte facilitati.

Desi emailul se poate desprinde, zgaria sau pata, exista, in prezent, materiale de acoperire cu ajutorul carora produsul se reconditioneaza. Acestea pot fi profesionale sau pentru uz casnic, calitatea cosmetizarii fiind diferita. O emailare serioasa se face in conditii industriale, insa cine doreste, poate apela la un mester sau chiar sa incerce sa foloseasca vopsea speciala din comert. Un asemenea proces presupune indepartarea sau slefuirea vechiului strat de vopsea (cel putin in zona respectiva). Dupa aceea, suprafata se degreseaza sau se arde cu lampa de gaz si se vopseste cu doua sau trei straturi de email (dupa o eventuala chituire). Vopsirea se poate realiza cu un trafalet special sau cu un pistol de vopsit.

Dupa o asemenea procedura, cada nu trebuie folosita cel putin 48 de ore, pentru ca straturile de vopsea trebuie sa se usuce foarte bine. In plus, timp de doua saptamâni, este necesar sa se evite curatarea suprafetei cu produse abrazive. O noua emailere ar trebui sa se realizeze dupa 4-5 ani, in conditii normale de folosire a cazii de fonta. Costurile unui asemenea proces pot ajunge la 150-200 lei, acest pret incluzând materialul si manopera. Rezistenta si variantele de reconditionare fac din cada de fonta o optiune inca viabila. Asadar, avem sperante ca vom putea gasi in comert, in continuare, produse de acest tip, chiar daca unele variante sunt de-a dreptul prohibitive ca pret.

Cazi de fonta

  • rezistenta mare in timp
  • pret relativ superior, date fiind facilitatile oferite
  • greutate mare (100-160 kg)
  • emailul se poate deteriora sau pata, pe termen lung
  • exista produse de reconditionare satisfacatoare

 

Variantele de lux ale cazilor de fonta sensibilizeaza pe orice cunoscator prin designul „retro“, cu finisaje de calitate. Acestea pot fi amplasate oriunde in baie, chiar si in mijlocul camerei.

Lipsa unei masti laterale are numeroase avantaje (cel mai bun exemplu este montarea deosebit de simpla).

 

Inca exista in comert − convingeti-va!

Depasite ca tehnologie si facilitati, cazile din fonta se gasesc, inca, in comert, pentru cei care vor rezistenta in timp. Emailul sufera din cauza depozitarii apei un timp indelungat, a detartrantelor si curatarii cu materiale abrazive.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019 Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019
O baie usor de curatat O baie usor de curatat
Baia de la bloc Baia de la bloc
Omnires - Colectia NEO M+ Omnires - Colectia NEO M+
Robinetul cu senzor Robinetul cu senzor
10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata 10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata

Vezi mai multe articole