Confortul camerelor de camin

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Buretele care absoarbe studentii
 
Arhitectura comunica prin imagine. Sigur, exista factorii tehnici, cei functionali si cei ecologici de
luat in considerare dar pentru trecatorul inocent orice ansamblu arhitectonic nu este decat o imagine. O imagine care prinde viata prin fuziunea unei idei noi si a celor mai recente aplicatii ale tehnologiei. Rezultatul este un amestec de concept, spatiu propriu-zis, material si forma.
Proiectul la care ne referim a urmarit crearea unor spatii de locuit (camine, intr-un limbaj mai cunoscut noua) pentru studentii Universitatii din Cambridge. Modelul, sursa de inspiratie a arhitectului, a fost structura buretelui natural: aceasta se poate observa in interiorul camerelor, la nivelul peretilor si a tavanului. Arhitectul s-a concentrat pe jocul luminii filtrate prin ferestre si pe ventilatia interioara naturala, pentru a creste confortul camerelor. Un astfel de proiect-experiment demonstreaza ca, daca exista imaginatie, si in domeniul locuirii mai este loc de nou, de inedit si de nonconformism.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Seminee ecologice cu design modern Seminee ecologice cu design modern
Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa
Cel mai vechi Mall Cel mai vechi Mall
Cum va arata 2013 pentru designul de interior? Cum va arata 2013 pentru designul de interior?
Culoarea anului 2012 Culoarea anului 2012
Verdele - vedeta anului 2010 in amenajari Verdele - vedeta anului 2010 in amenajari

Vezi mai multe articole