Confortul camerelor de camin

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Buretele care absoarbe studentii
 
Arhitectura comunica prin imagine. Sigur, exista factorii tehnici, cei functionali si cei ecologici de
luat in considerare dar pentru trecatorul inocent orice ansamblu arhitectonic nu este decat o imagine. O imagine care prinde viata prin fuziunea unei idei noi si a celor mai recente aplicatii ale tehnologiei. Rezultatul este un amestec de concept, spatiu propriu-zis, material si forma.
Proiectul la care ne referim a urmarit crearea unor spatii de locuit (camine, intr-un limbaj mai cunoscut noua) pentru studentii Universitatii din Cambridge. Modelul, sursa de inspiratie a arhitectului, a fost structura buretelui natural: aceasta se poate observa in interiorul camerelor, la nivelul peretilor si a tavanului. Arhitectul s-a concentrat pe jocul luminii filtrate prin ferestre si pe ventilatia interioara naturala, pentru a creste confortul camerelor. Un astfel de proiect-experiment demonstreaza ca, daca exista imaginatie, si in domeniul locuirii mai este loc de nou, de inedit si de nonconformism.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Muzeul conceput ca un pod Muzeul conceput ca un pod
Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti
The Manor The Manor
Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura
Peisaj de munte pe acoperisul blocului Peisaj de munte pe acoperisul blocului
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas

Vezi mai multe articole