Design interior apartament

Design interior in pas cu moda

09 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu totii ne alegem zilnic tinuta vestimentara, fara prea mari batai de cap. Insa, atunci cand vine vorba de decorarea casei, oamenii se simt coplesiti de deciziile pe care le au de luat. E bine de stiut ca regulile de baza ale modei vestimentare pot fi aplicate cu succes designului interior. Noi iti propunem 7 principii simple.

1. Investeste in piese clasice. Foloseste cea mai mare parte a bugetului tau pentru obiecte care vor avea o viata lunga: o masa de calitate pentru living, o canapea bine construita, o carpeta clasica sau un fotoliu retro.

2. Prea multe culori neutre pot deveni plictisitoare. Condimenteaza totul cu putina culoare. Culoarea e ieftina. O cutie de albastru azuriu, rosu rubiniu sau verde mar costa la fel ca o cutie de bej fad.

3. Daca e prea stramt, nu e confortabil; daca e prea larg, nu e atragator. Ai grija ca piesele de mobilier sa fie proportionale cu spatiul camerei. Un pat generos cu baldachin intr-o garsoniera mica va arata nepotrivit. De asemenea, o canapea de mici proportii in fata unui semineu grandios va arata de-a dreptul ridicol.

4. Pune in valoare atuurile si ascunde defectele. Adu in prim plan cele mai valoroase aspecte ale camerei, folosindu-te de culoare, iluminat si modul de plasare a mobilierului. In acelasi timp, minimizeaza partile mai putin atractive prin vopsirea lor in aceeasi culoare cu peretele (ideal pentru obiecte precum tevi sau guri de aerisire, care vor disparea din peisaj) sau prin mascarea lor intr-un mod inteligent. Ai o fereastra cu un peisaj extraordinar sau un semineu demn de lauda? Aranjeaza piesele de mobilier in asa fel incat cele mai valoroase elemente sa fie mereu in centrul atentiei.

5. Culorile bine alese contruiesc o tinuta coerenta. Foloseste o culoare principala pentru zonele mari si una secundara care o va completa. Adauga o a treia culoare-accent (de obicei cea mai luminoasa dintre ele) in cantitate mica – pentru obiectele de arta, accesorii sau finisaje.

6. Pantofii conteaza. Mochetele moi si pufoase, podelele luxoase de lemn sau un covor frumos pot crea fundatia perfecta pentru designul unei incaperi. Inspira-te din culorile si modelul covorului pentru a replica designul in intreaga camera.

7. Piesele vestimentare de baza pot fi convertite schimband accesoriile. In moda, o tinuta versatila poate fi purtata atat ziua, cat si seara, in functie de accesorizare. Cumpara mobilier cu tapiterie in culori neutre pe care il poti reimprospata in fiecare sezon sau de fiecare data cand iti doresti ceva nou, prin schimbarea accesoriilor. Poti alege o canapea simpla, ciocolatie, pe care o poti reinventa cu perne oranj toamna, rosii iarna si albastru deschis primavara.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Manastirea Mihai Voda Manastirea Mihai Voda
Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume
Casa din fibra de carbon Casa din fibra de carbon
Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura
Design in stil japonez Design in stil japonez
Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie

Vezi mai multe articole