Cu ce pavam aleile din gradina

01 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Elemente esentiale de decor, pietrele trebuie alese astfel incat sa fie in armonie cu arhitectura casei.
 
Cu pietre, beton ori chiar lemn si nisip puteti crea adevarate zone de relaxare, recreere si de circula- tie in gradina. In aranjarea unui astfel de decor, trebuie sa aveti grija ce materiale folositi astfel incat sa fie unele care rezista trecerii timpului. Exista o regula ce trebuie respectata: gradina trebuie sa fie in acord cu arhitectura casei.
 
Sol stabil pentru zone de circulatie
 
In zonele de circulatie, de exemplu, solul trebuie sa fie foarte stabil, rezistent la trecerea timpului si la intemperii, la efectele inghetului si dezghetului, oferind o buna aderenta si o intretinere usoara atat pe timpul verii, cat si al iernii. Culoarea si aspectul trebuie sa formeze un tot pentru a crea o ambianta si a da locului un caracter particular, o identitate proprie.
 
Beton pentru trafic intens
 
Disponibil intr-o mare varietate de forme si culori, acest tip de pavaj este foarte popular, fiind preferat pentru intrarile auto din fata casei si zonele de trafic intens. Durabil, rezistent la ger, precum si la sarea anti-inghet, este apreciat pentru costul accesibil si montarea usoara. Cataloagele producatorilor ofera sugestii in ceea ce priveste stilurile, designul si combinatiile de culori de la cele mai sobre la cele mai sofisticate. Simplu de intretinut, cu lemnul este usor de lucrat.
 
Adesea este folosit pentru balcoane, terase sau poduri. De asemenea, este in aceeasi masura folosit la construirea structurilor verticale decorative si a garduletelor. Mici alei serpuitoare presarate cu scoarta de copac pot separa tufele din gradina. Totusi, aceste alei trebuie reamenajate la doi-trei ani, scoarta deteriorandu-se. Un aer rustic este dat si de pavarea treptelor cu busteni sau crengi.
 
Piatra naturala pentru scari
 
Piatra naturala este cea care ofera cea mai mare diversitate de forme si culori. Taiata sau in forma bruta, a avut intotdeauna un statut particular printre materialele folosite in decorarea gradinii. Nu este intotdeauna usor sa pavezi o alee cu astfel de pietre pentru ca au forme si grosimi neregulate.
 
TRUCURI
 
Cum obtii efecte speciale
 
Nu ezitati sa amestecati materialele. Astfel, puteti crea o alee marginita de gard viu, in care sa combinati nisip cu dale de beton asezate in sah sau cate patru. Motivul geometric simplu anunta caracterul gradinii: clasic, sobru, intim. Nisipul va pune in valoare suprafat a neteda a dalelor.
 
Puteti folosi acelasi material, dar tratandu-l diferit veti separa diferitele zone ale gradinii. Variati sensul de asezare a dalelor, precum si marimea spatiilor dintre dale sau pietre.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Impact a lansat solutii pentru prima casa - 18 Iunie 2009 Impact a lansat solutii pentru prima casa - 18 Iunie 2009
Vara aceasta porneste in calatorie cu noile produse de la Tefal! Vara aceasta porneste in calatorie cu noile produse de la Tefal!
Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni Oferta de case este dominata de cele pe care nu si le permite mai nimeni
Montana Campeni a lansat pe piata o noua linie de produse pentru amenajari interioare – Nature Walls Montana Campeni a lansat pe piata o noua linie de produse pentru amenajari interioare – Nature Walls
Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas
Credite imobiliare pentru romanii care navigheaza Credite imobiliare pentru romanii care navigheaza

Vezi mai multe articole