on

Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC

07 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca temperatura este in continua crestere, acest amanunt nu inseamna nimic pentru meseriasii care isi doresc sa duca la bun sfarsit planurile din acest an. Recent, am primit un mesaj de la un cititor care tocmai terminase de zugravit. Ovidiu M. ne-a solicitat ajutorul in legatura cu metodele de curatare a vopselei lavabile de pe tocurile geamurilor termopan ale locuintei in care era efectuata renovarea.

“Am geamuri termopan, cu tocarie de culoarea stejarului, care a fost patata foarte tare cu lavabila. Am incercat sa o curat cu spaclul, dar se zgarie tocaria. Stiti cumva cu ce as putea sa curat fara sa afectez tocaria?”, a fost solicitarea formulata de cititorul nostru.

In primul rand, in astfel de situatii, nu este recomandata folosirea metodelor mecanice pentru curatarea vopselei lavabile de pe tocaria din PVC infoliat, deoarece acoperirea profilului risca sa fie degradata iremediabil.

In al doilea rand, este de preferat ca interventia sa fie facuta la scurt timp dupa patarea cu vopseaua lavabila, care poate fi lejer curatata cu apa calda si detergent, solutie de vase sau alte solutii de curatare, neabrazive. Ca fapt divers, exista si unele recomandari care vorbesc despre utilizarea in astfel de situatii a unor variante populare, cum ar fi uleiul de corp pentru bebelusi, insa acestea sunt neverificate.

In cazul nefericit in care vopseaua lavabila a apucat sa se intareasca pe tocarie, pot fi incercate si solutii chimice mai puternice, insa este necesara testarea in prealabil a acestora pe o suprafata-pilot, pentru a vedea compatibilitatea acestora cu materialele pe care urmeaza sa fie aplicate. O alta varianta utilizabila in aceasta situatie este alcoolul izopropilic.

Pentru zonele cu striatii ale profilului, este indicata folosirea partii abrazive a unui burete.

Foarte important de retinut este ca aceste metode depind foarte mult de starea in care se afla tocaria care urmeaza sa fie curatata. Si nu uita: pentru alte sfaturi legate de amenajarea casei, Forumul Misiunea Casa si ai sai specialistii sunt mereu la dispozitia ta. Spor la lucru!

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Marius

14 mai, 08:30

pe viitor la o noua zugraveala cel mai sigur sa nu ai probleme lipesti cu banda de hartie pe tocul tamplariei la baza lui intre tamplarie si glaf iar dupa plicarea stratului de lavabil se ia banda usor nu repede cat e proaspat si numai ai probleme si in legatura cu userul de mai jos singura solutie ar fii sa smigheruiesti cu atentie cu smigher de 120 fara a atinge tamplaria ca sa poti lua petele de silcon de pe glaful dat cu lavabil si dupa aia dau cu pensula cu lavabil subtire nu strat gros ca se vad urmele de la pensula

violeta

11 iunie, 16:43

Eu am alta problema.Nu stiu cu ce as putea sa curat tamplaria PVC de silicon.A fost lipit glaful de tamplarie cu silicon.S-a facut o mare prostie si acum am ramas cu tamplaria patata.Tamplaria este wenghe.Cu stima, Violeta

Alte articole

De data asta trebuie sa fie "termopan"! De data asta trebuie sa fie "termopan"!
Obloane din lemn stratificat Obloane din lemn stratificat
Trapele de acces - Lista completa a avantajelor Trapele de acces - Lista completa a avantajelor
Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ? Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ?
Dilema usilor pliante Dilema usilor pliante
Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante

Vezi mai multe articole