on

Inlocuirea sau repararea geamurilor din tamplarie PVC: ce servicii ofera firmele de profil

26 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu timpul, mare parte din tamplaria din lemn, in special cea a ferestrelor, a fost inlocuită de solutii moderne, mai bune sau mai putin bune, realizate din PVC cu geam termoizolant. De la intrarea pe piata a acestui tip de tamplarie, materialele utilizate au cunoscut o permanenta evolutie, imbunatatiri continue si, de aici, s-a pornit spre dezvoltarea unor solutii cu caracteristici superioare.

Rezistenta tamplariei din PVC este, in general, una destul de mare, cu garantii tehnice mai mari de 3-5 ani si cu o durata de viata mai mare de 15-20 ani. Evident ca, odata cu dezvoltarea noilor solutii si dupa modernizarea spatiilor de locuit, exista situatii in care se impune schimbarea tamplariei, dar si cazuri in care aceasta trebuie reparata/ reconditionata.

Este cunoscut faptul ca o tamplarie din PVC are nevoie de o minima intretinere, iar aceasta se refera la curatarea de praf a elementelor feroneriei, ungerea periodica a feroneriei cu un ulei specific, curatarea garniturilor de cauciuc si aplicarea unei solutii care sa le mentina elasticitatea cat mai mult. La acestea se adauga efectuarea unor reglaje pentru restabilirea pozitiei, deoarece feroneria necesita uneori astfel de interventii din cauza aparitiei uzurilor, absolut normale.

Dincolo de aceste operatiuni, trebuie avut in vedere ca se pot face si alte interventii asupra tamplariei inainte de luarea deciziei de inlocuire a acestora, ca urmare a aparitie unor noi conditii sau ca urmare a aparitiei unor probleme tehnice la tamplaria existenta. De aceea, pe piata apar tot mai multe astfel de firme, care ofera servicii de reparatii si intretinere.

Desigur, se poate spune ca unele din aceste operatiuni pot fi executate de catre oricine, in masura in care exista o oarecare pricepere, sculele si posibilitatea de obtinere a pieselor de schimb potrivite. Un exemplu de acest gen este schimbarea sticlei termoizolante, fie ca este vorba despre inlocuirea uneia sparte sau cu defect de etanseitate, fie ca este necesară o sticla mai buna, care sa izoleze mai eficient atat de punct de vedere termic, cat si fonic.

De aceea, cand sunt necesare interventii in ceea ce priveste tamplaria PVC, iata ce operatiuni poate realiza o firma de profil:

La plasele de insecte (cadrele din aluminiu nu se deteriorează, de regula)

 • Inlocuire balamale rupte
 • Inlocuirea plasei efective ca urmare a ruperii/ imbatranirii

La sticla termoizolanta

 • Inlocuirea sticlei cu una de acelasi tip sau cu o alta configurat, la aceeasi grosime a pachetului termoizolant
 • Inlocuirea sticlei cu un pachet mai gros, de exemplu trecerea de la un pachet cu doua foi de geam la trei foi. Lucrarea presupune si schimbarea baghetelor profilului din PVC. Exista o limitare data de tipul profilului, mai ales la cele mai vechi.
 • Executie gaura pentru hota

Inlocuire sticla cu panel termoizolant sau invers

 • La profilul din PVC si feronerie
 • Schimbare feronerie, integral
 • Schimbare blocatori
 • Schimbare balamale sau adaugare balamale ascunse
 • Inlocuire maner fereastra simpla sau oscilobatanta
 • Reglare feronerie
 • Calare ferestre
 • Inlocuire garnituri uzate
 • Modificare deschidere simpla in oscilobatanta

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Interviu cu Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander Interviu cu Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander
Jaluzele pentru Fiecare Incapere: Ghid de Alegere si Sfaturi de Specialitate Jaluzele pentru Fiecare Incapere: Ghid de Alegere si Sfaturi de Specialitate
Usa de intrare cu panel Usa de intrare cu panel
Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ? Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ?
Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate. Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate.
Alege geamul potrivit pentru ferestrele de mansarda VELUX Alege geamul potrivit pentru ferestrele de mansarda VELUX

Vezi mai multe articole