Cum iti zugravesti singur casa

16 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Te-ai decis sa-ti zugravesti casa? Situatia financiara nu-ti permite angajarea unui profesionist? Operatiunea e la indemana oricui, iar Libertatea iti ofera cateva sfaturi despre vopsele, cum sa le utilizezi, pregatirea de lucru a suprafetelor pe care le vei zugravi, dar si despre ustensilele de care vei avea nevoie si cantitatile de vopsea necesare.
 
Zugravirea presupune doua etape - pregatirea peretilor si aplicarea de vopsea lavabila.
 
In cazul in care peretele a fost zugravit cu huma, aceasta se va indeparta prin spalare cu apa calda, cu pensula sau cu bidineaua, iar ulterior, prin razuire cu un spaclu. Dupa ce suprafata se usuca, se aplica gletul, iar cand acesta se usuca, se netezeste cu smirghel.
 
Daca peretele a fost zugravit cu var si nu e bine nivelat, se poate slefui cu hartie de slefuit sau se incarca cu glet pana devine drept.
 
Daca pe suprafata de zugravit a fost aplicata tot vopsea lavabila, este necesara spalarea acesteia cu apa calda si cu detergent. Dupa uscare, se slefuieste cu hartie de slefuit. Urmeaza apoi operatiunea de vopsire propriu-zisa, care consta in aplicarea a cel putin doua straturi de vopsea lavabila.
 
Daca doriti sa vopsiti intr-o anumita culoare, trebuie sa introduceti in vopseaua lavabila alba flacoane de colorant, al caror numar difera in functie de intensitatea pe care doriti sa o obtineti.
 
Se aplica doua straturi de vopsea
 
Pentru un rezultat deosebit, este indicat ca la aplicarea primului strat sa efectuati miscari ca si cand ati scrie li-tera 'W' pe perete. Dupa uniformizare se aplica al doilea strat, operatiune care se va face utilizand trafaletul fie numai orizontal, fie exclusiv vertical.
 
Pentru vopsirea unei camere obisnuite, de 18-20 metri patrati, este necesara o cantitate de vopsea lavabila de aproximativ 25 de kilograme.
 
Cat te costa zugravirea unei camere
 
Vopsea - 100-125 lei (25 kg)
Trafalet - 10 lei bucata
Bidinea - 10 lei bucata
Smirghel - 4-5 lei o rola
Euroglet - 20 lei (10 kg)
Colorant - 10 lei fiola
Spaclu - 15 lei
Total materiale - 170-195 lei.
 
Practic, aceasta e investitia in operatiunea de zugravire a unei camere, daca doriti sa economisiti mana de lucru a unui meserias, care va percepe un tarif de cel putin 1.000 de lei pentru o camera de dimensiun normale.
 
Forma camerei "dicteaza" culorile
 
Camera ingusta si inalta - se stie ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete, in nuante complementare sau in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis la cel mai inchis, de la stanga la dreapta peretelui.
 
Camera joasa - vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala. Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii in culori mai inchise.
 
Camera spatioasa - nuantele calde (galben, orange) reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proprietarii vor achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor - 11 Februarie 2009 Proprietarii vor achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor - 11 Februarie 2009
Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas
Formulare pentru ajutoare de caldura, pana vineri Formulare pentru ajutoare de caldura, pana vineri
Romania, vedeta la tranzactii imobiliare Romania, vedeta la tranzactii imobiliare
Cel mai important eveniment pentru industria prelucrarii metalelor: METAL SHOW are loc intre 17 si 20 aprilie la ROMEXPO Cel mai important eveniment pentru industria prelucrarii metalelor: METAL SHOW are loc intre 17 si 20 aprilie la ROMEXPO
Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna

Vezi mai multe articole