Cum sa ai spor la taiat de iarba verde

16 mai, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum sa ai spor la taiat de iarba verde
masina de tuns iarba
masina de tuns iarba
masina de tuns iarba
motocoasa
trimmer
 
Zapuseala si agitatie. Intersectii aglomerate. Cozi peste tot. Ce poti sa-ti doresti cel mai mult si mai mult in astfel de momente? Sa te relaxezi la iarba verde. Insa pentru asta trebuie sa te si ocupi ca spatiul tau verde sa fie frumos ingrijit. Mai ales ca acum sa ai grija de propriile spatii verzi nici nu te costa mult. In pozele alaturate ai solutii la preturi mici pentru ingrijirea gazonului.
 
Ingrijirea spatiilor verzi nu este un lux
 
Multa lume isi imagineaza ca gazonul doar se planteaza, se uda (cand nu ploua doua saptamani) si se tunde cand se face mare. Problema e ca gazonul nu e ca graul, sa-l taiem doar atunci cand ne ajunge la brau.
O ingrijre adecvata a gazonului presupune ca acesta sa fie tuns in mod constat. Dincolo de beneficiile estetice, in acest mod gazonul devine mai des si rezista mai bine in conditii de ariditate. Mai mult, ingrijindu-l sunt combatute eficient chiar si buruienile nedorite.
 
Cu ce tundem gazonul sau iarba?
 
Vointa sa fie, ca de ales avem de unde. Sunt trei mari categorii si fiecare dintre ele ofera modele adaptate la toate nevoile si la toate bugetele:
-         masini de tuns iarba: manuale, electrice sau termice (cu motor prin combustie)
-         motocoase
-         trimmere
 
Masina de tuns iarba
 
Cea mai simpla masina de tuns iarba este, bineinteles, masina de tuns iarba manuala. Aceasta se actioneaza prin impingere, lamele de taiere fiind puse in miscare de roti. Avantajele ei sunt foarte usor de intuit: nu consuma curent sau benzina, nu face zgomot si nici nu elibereaza noxe. Prin urmare e cea mai ieftina varianta.
 
Pentru suprafete ceva mai mari putem sa alegem masina electrica de tuns iarba. E usoara, simpla de manevrat, nu face zgomot si nici nu emite gaze.
 
Daca avem, insa, nevoie de ceva mai puternic, masina termica de tuns iarba e cea mai buna alegere. Are mai multa forta la taiere si o autonomie mai mare, putand fi alimentata oricand si oriunde.
E bine de stiut ca o masina performanta de taiat iarba ne permite sa reglam inaltimea de taiere a ierbii si ne ofera si functia de mulching – adica de tocare a ierbii si de raspandire a ei pe post de fertilizant. Cand alegem o masina de tuns iarba nu trebuie sa uitam nici de nivelul de zgomot pe care il produce – cu cat e mai mic cu atat e mai bine pentru toata lumea. Cand nu ne intereseaza functia de mulching, sacul colector devine foarte important:  un sac colector mai mare ne permite sa operam masina mai mult timp fara sa-l golim.
 
Motocoasa
Dupa cum ii spune si numele, motocoasa este asemanatoare cu o coasa obisnuita. Diferenta e ca motocoasa este motorizata, lucru care faca actiunea de taiere mult mai usoara. Portabilitatea si puterea data de motorul termic o recomanda pentru locurile unde se formeaza adevarate desisuri de buruieni. In afara cutitului destinat plantelor inalte, cu tulpini groase, motocoasa este dotata si cu un fir de naylon pentru iarba si gazon.
 
Trimmer-ul
Este cea mai portabila unealta folosita la taierea ierbii si a buruienilor. Desi are o greutate redusa, motorul sau electric imprima firului de nylon o viteza care-i permite sa taie bine si uniform gazonul. Un trimmer performant va avea si posibiliatea reglarii tijei pe inaltime, permitand adapatarea la inaltimea utilizatorului.
 
Gradina si curtea ta au nevoie de o ingrijire corespunzatoare. Doar asa plantele si gazonul se vor dezvolta frumos, iar tu te vei putea bucura din plin de ele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea gazonului in sezonul cald Intretinerea gazonului in sezonul cald
Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont
Fierul forjat confera eleganta gradinii Fierul forjat confera eleganta gradinii
7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi 7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi
Din padurile tropicale in casa dumneavoastra Din padurile tropicale in casa dumneavoastra
Pavaje din Beton Amprentat Pavaje din Beton Amprentat

Vezi mai multe articole