Cactus

10 curiozitati despre cactusi

25 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Originari din America Centrala si de Sud, cactusii sunt plante care se dezvolta in locurile cu multa lumina, dar nu au nevoie de apa si ingrijire speciala. Cresc fara probleme in ghivece, in sezonul cald ii poti scoate in gradina, pe terasa sau balcon, iar cand vremea incepe sa se raceasca trebuie sa-i bagi in casa si sa-i tii pe pervazul ferestrei, ca sa aiba lumina naturala si caldura de la caloriferul care se afla de obicei chiar sub pervaz. Totusi, sunt multe lucruri pe care poate nu le stii, asa ca ne-am gandit sa-ti dezvaluim 10 curiozitati despre cactusi.

  1. Exista specii de cactusi fluorescenti, care lumineaza noaptea.
  2. Sunt plante suculente, care stocheaza lichidele in trunchi, astfel ca pot supravietui in medii lipsite de apa. Din acest motiv mai sunt numiti si “camile verzi”.
  3. Floarea de cactus american este cea mai parfumata floare cunoscuta. Mirosul ei se poate simti si de la 1 kilometru distanta.
  4. Nu pulveriza apa direct pe cactus sau pe florile sale, pur si simplu nu ii place acest lucru.
  5. Tepii tin animalele ierbivore la distanta de cactusi. De cele mai multe ori, animalul care mananca cactusi moare din cauza tepilor care ii perforeaza stomacul.
  6. Florile de cactus se deschid doar pentru 15 minute.
  7. Cactusii absorb o parte a radiatiilor emise de aparatele electronice. Cu cat un cactus este mai mare, cu atat absoarbe mai multe radiatii.
  8. Multi oameni confunda cactusul cu planta de aloe vera.
  9. Unii oameni au pareri preconcepute despre cactusi si cred despre ei ca aduc ghinion si transmit energie negativa. Insa o echipa de cercetatori a reusit sa realizeze dintr-un cactus o mica biobaterie electrica.
  10. Exista o specie de cactus al carui suc, daca este consumat, poate produce halucinatii. Nu o sa dezvaluim despre care specie este vorba.
Chiar daca sunt considerati ratusca cea urata din lumea plantelor si a florilor, aceste plante unice au starnit pasiuni si o intreaga moda printre colectionarii de plante deosebite.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Matei Vlad

02 noiembrie, 15:46

Foarte tare!!!

Alte articole

Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie
Un nume propriu devenit... comun: werzalit Un nume propriu devenit... comun: werzalit
Ghidul gradinarului incepator : Cum se obtine compostul organic in gospodarie in 3 pasi Ghidul gradinarului incepator : Cum se obtine compostul organic in gospodarie in 3 pasi
Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece
Gazonul - cultivare rapida, intretinere simpla Gazonul - cultivare rapida, intretinere simpla
Care sunt florile de gradina care infloresc toamna Care sunt florile de gradina care infloresc toamna

Vezi mai multe articole