Cactus

10 curiozitati despre cactusi

25 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Originari din America Centrala si de Sud, cactusii sunt plante care se dezvolta in locurile cu multa lumina, dar nu au nevoie de apa si ingrijire speciala. Cresc fara probleme in ghivece, in sezonul cald ii poti scoate in gradina, pe terasa sau balcon, iar cand vremea incepe sa se raceasca trebuie sa-i bagi in casa si sa-i tii pe pervazul ferestrei, ca sa aiba lumina naturala si caldura de la caloriferul care se afla de obicei chiar sub pervaz. Totusi, sunt multe lucruri pe care poate nu le stii, asa ca ne-am gandit sa-ti dezvaluim 10 curiozitati despre cactusi.

  1. Exista specii de cactusi fluorescenti, care lumineaza noaptea.
  2. Sunt plante suculente, care stocheaza lichidele in trunchi, astfel ca pot supravietui in medii lipsite de apa. Din acest motiv mai sunt numiti si “camile verzi”.
  3. Floarea de cactus american este cea mai parfumata floare cunoscuta. Mirosul ei se poate simti si de la 1 kilometru distanta.
  4. Nu pulveriza apa direct pe cactus sau pe florile sale, pur si simplu nu ii place acest lucru.
  5. Tepii tin animalele ierbivore la distanta de cactusi. De cele mai multe ori, animalul care mananca cactusi moare din cauza tepilor care ii perforeaza stomacul.
  6. Florile de cactus se deschid doar pentru 15 minute.
  7. Cactusii absorb o parte a radiatiilor emise de aparatele electronice. Cu cat un cactus este mai mare, cu atat absoarbe mai multe radiatii.
  8. Multi oameni confunda cactusul cu planta de aloe vera.
  9. Unii oameni au pareri preconcepute despre cactusi si cred despre ei ca aduc ghinion si transmit energie negativa. Insa o echipa de cercetatori a reusit sa realizeze dintr-un cactus o mica biobaterie electrica.
  10. Exista o specie de cactus al carui suc, daca este consumat, poate produce halucinatii. Nu o sa dezvaluim despre care specie este vorba.
Chiar daca sunt considerati ratusca cea urata din lumea plantelor si a florilor, aceste plante unice au starnit pasiuni si o intreaga moda printre colectionarii de plante deosebite.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Matei Vlad

02 noiembrie, 15:46

Foarte tare!!!

Alte articole

Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor
Plaja de acasa - Trei pasi pentru a-ti crea propria umbrela de plaja Plaja de acasa - Trei pasi pentru a-ti crea propria umbrela de plaja
Activitati de intretinere a gazonului Activitati de intretinere a gazonului
Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil

Vezi mai multe articole