on

Cum sa alegi tapetul perfect in functie de design-ul casei tale

28 aprilie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

,,Tapetul perfect nu există’’ - ar spune unii ...

În acest articol vom combate acest mit și vom aduce exemple de alegere a modelelor de tapete potrivite designului interior al casei tale.

Un model de tapet potrivit va schimba aspectul și va oferi o altă alură casei tale. Astfel, pentru a instala tapetul perfect, este nevoie să ții cont de următoarele reguli:

 

Tipul de design

În primul rând, este necesar să cunoști tipul de design din casa ta și să alegi tapetul în conformitate cu acesta.

De exemplu, dacă ai optat pentru ornamente în stil clasic, atunci poți folosi un tapet uniform, fără culori stridente, care va oferi luminozitate și va mări vizual spațiul, cum ar fi tapetul Elmire.

Foto credit: XT Deco


Apoi, trebuie să stabilești gama de culori pe care o vei folosi. Te îndemnăm să alegi culori care se vor asocia cu mobila și design-ul întregii case. Culorile mai deschise vor reflecta lumină și vor crea impresia unei camere spațioase. Totuși, culorile mai închise, dacă sunt folosite conform regulilor de design interior, vor crea o atmosferă distinsă, de tip ,,old money’’. Totodată, culorile nuanțate nu trebuie folosite în abundență, pentru a nu crea un spațiu eliptic. În schimb, acestea pot fi utilizate pe un perete accent în living sau într-o altă cameră.

La fel, poți alege un tapet în funcție de stilul, tema sau forma acestuia. De exemplu, tapetul de mai jos cu tema animalelor poate fi folosit pentru camera copiilor. Tapetele cu flori sau în dungi s-ar potrivi în sufragerie sau într-o altă cameră mai mare.

 


Calitatea materialelor

Un alt element important este selectarea materialelor de calitate din care este confecționat tapetul. Este necesar să alegi tapete care sunt fabricate calitativ, iar producătorii pot confirma calitatea materialelor. 

În funcție de dimensiunea camerei se va alege paleta de culori și stilul tapetului. Într-o cameră mai mică e bine să folosește un tapet deschis care va lumina și va produce iluzia de spațiu. Într-o cameră mare, de exemplu în living sau în dormitor, poți crea un perete accent folosind nuanțe mai sugestive și mai pregnante.

Pentru a fi convins de alegerea făcută, poți să încerci să testezi tapetul înainte să îl procuri. Astfel, cumpără o bucată mică de tapet și aplică-l pe perete. Dacă acesta se potrivește cu mobila și designul interior atunci fii gata să îl instalezi. Totuși, te sfătuim să apelezi la un profesionist în cazul în care nu ai experiența necesară în instalarea tapetelor.

În fond, alegerea tapetului potrivit casei tale poate deveni o activitate interesantă pe care o poți realiza împreună cu cei dragi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie... Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie...
Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte
Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare
3 idei creative pentru vopsirea peretilor 3 idei creative pentru vopsirea peretilor
“Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?” “Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?”
Amenajarea peretilor: pericolele ascunse din tapet Amenajarea peretilor: pericolele ascunse din tapet

Vezi mai multe articole