Copil racit

Cum sa evitam aparitia si raspandirea racelii

18 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stranuturi, tuse, pastile, febra – copiii nu pot merge la scoala si in curand simptomele de raceala apar la restul membrilor familiei. Va prezentam in continuare cateva modalitati eficiente prin care puteti evita raspandirea racelii.

O metoda universala pentru a ramane sanatos vine din obiceiuri sanatoase si o casa sanatoasa.

Spalati-va pe maini. Pe cat poate parea de banal, vechiul sfat al mamei este relevant si astazi. Cea mai buna buna metoda de protectie impotriva racelii este spalatul pe maini. Acest act este o necesitate si trebuie efectuat pentru cel putin 30 de secunde de fiecare data. Nu este nevoie de o solutie antibacteriana, un sapun normal va fi la fel de eficient.

Folositi un dezinfectant de maini pe baza de alcool. Daca nu aveti mereu posibilitatea de a va spala pe maini, luati cu dumneavoastra un dezinfectant pe baza de alcool care va ajuta la controlul raspandirii de germeni. Este esentiala o sticluta in geanta dumneavoastra sau oriunde la indemana, in casa, astfel incat va puteti proteja impotriva bacteriilor si germenilor.

Stati departe de stranuturi. Daca unul dintre membrii familiei a luat raceala, este important sa tuseasca sau sa stranute in palma sau intr-un servetel. A doua masura ca importanta pentru evitarea raspandirii racelii in casa, dupa spalatul pe maini, o reprezinta acest lucru. Daca aveti misiunea de a arunca servetelele folosite, nu uitati sa va spalati pe maini.

Apelati la vaccinuri. Raceala si gripa intra in discutie in fiecare an, deci stim cu ce ne confruntam de fiecare data. Apelarea la un vaccin este esentiala, atat pentru copii, cat si pentru dumneavoastra.

Vitamine si minerale, fructe si legume. Un sistem imunitar puternic, rezistent la atacul germenilor, se construieste intr-o perioada mai lunga de timp. De aceea, un complex de vitamine si minerale este esential, mai ales in perioade precum inceputul primaverii si toamna. La fel de esentiala este implementarea unei alimentatii pline de fructe si legume, care intareste imunitatea prin asigurarea unui aport extra de minerale si vitamine pe tot parcursul anului.

Inceperea unei mini-carantine. Pentru a evita raspandirea racelii in casa, persoana in cauza (in special copiii) ar trebui sa ramana intr-o anumita zona a locuintei, pentru a evita “contaminarea”. Chiar daca pare o masura drastica, are beneficii garantate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a)
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
Cat de util este un aspirator robot Cat de util este un aspirator robot
Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta? Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta?
Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani

Vezi mai multe articole