on

Cum scapam de viespi?

08 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe glob exista peste 20.000 de specii diferite de viespi. Desi ele ne aduc foarte multe beneficii, sunt in acelasi timp si foarte periculoase. Apoximativ 4% din populatia Romaniei este alergica la veninul viespilor sau albinelor. Intepatura unei viespi este foarte dureroasa, iar in cazul persoanelor alergice poate fi chiar mortala.

Din cauza ploilor abundente din ultima vreme, viespile au devenit foarte agresive. Caci sursele lor de hrana s-au diminuat considerabil.

De obicei, in prima parte a verii viespile sunt aproape invizibile si abia le simtim prezenta. Insa o data cu aparitia fructelor dulci, mai ales a strugurilor de masa, a merelor sau a perelor, ele incep sa fie din ce in ce mai active.

Metode de combatere a viespilor

1. Capcane

Una din cele mai simple si eficiente metode de combatere a unui numar mic de viespi este realizarea unei capcane.

Ai nevoie de o sticla din plastic, bere si zahar. Poti folosi si alte combinatii, precum: otet si zahar sau apa, miere si detergent lichid. Sticla de plastic poate fi inlocuita cu o capcana creata special pentru asemenea operatiuni. Exemple: Capcana pentru viespi PestClear WaspCapcana cu rezerva lichid impotriva viespilor

Cum se realizeaza capcana?

Amesteca aproximativ jumatate de litru de bere cu 100 grame de zahar. Amesteca pana la dizolvarea zaharului si pozitioneaza sticla cat mai aproape de locul cu pricina. Este indicat sa plasezi sticla seara sau dimineata devreme, caci viespile sunt mai putin active in aceste momente.


2. Foloseste insecticide

Eliminarea viespilor este o operatiune dificila. Pentru un rezultat optim aplica insecticidele direct pe cuib. Insecticidele se gasesc in magazinele specializate sub diverse forme. Exemple de insecticide pentru viespi: SprayAntiViespi SuperKillSpray Extinctor ViespiSpray aerosol pentru combatere viespi Protect

3. Apeleaza la un specialist

Daca stituatia este una complicata, va recomandam sa apelati la un specialist. Sunt companii care ofera servicii DDD (deratizare, dezinsectie si dezinfectie) si pentru aceste cazuri.


Viespile sunt atrase de parfumurile dulci si puternice, este recomandat ca in aceasta perioada sa le evitam pe cat de mult posibil.

Citeste si: Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a)
7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta 7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta
Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente
Sanatate pentru casa Sanatate pentru casa
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor
Cum scapam de soareci Cum scapam de soareci

Vezi mai multe articole