on

Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui?

28 iunie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Trebuie sa recunoastem ca amenajarea dormitorului conform tendintelor feng shui poate fi o adevarata provocare. Multitudinea de solutii si numeroasele tendinte ii pot pune in dificultate chiar si pe cei mai experimentati dintre designerii de interior.

 

In randurile urmatoare ne vom opri atenția asupra tapetului, vom descoperi care sunt avantajele acestuia, dar si cateva trucuri ale specialistilor legate de montarea acestuia in conformitate cu regulile Feng Shui.

 

Tapet pentru dormitor avantaje

 

Primul dintre beneficiile cu care vine tapetul este legat de estetica. Aceasta soluţie permite realizarea unui ambient cald, dinamic sau elegant fara investitii majore, fara modificari ample. Daca doresti doar sa aduci un vibe diferit in incapere, fara a inlocui mobilierul si fara a depune mult efort, tapetul este soluţia potrivita. Este disponibil intr-o varietate mare de texturi si culori, cu ajutorul lui se aduce prospetimea mult dorita. Regulile feng shui nu sunt dificil de urmat, insa efectele sunt senzationale oferind incaperii aspect relaxant si primitor. Tapetul are avantajul de a creiona un ambient lejer si ordonat, totodata accentuand amprenta personala.

 

Un alt avantaj al tapetului tine de usurinţa de montare. Fara de alte solutii, acesta poate fi montat in doar cateva ore. Nu necesita decat putina indemanare si un adeziv special, iar sarcina de montare poate fi indeplinita in timp foarte scurt. 

 

Asigura estetica ridicata, datorita varietatii coloristice bogate. Tapetul poate aduce accentele dinamice sau eleganta mult dorita. Fie ca este ales tapet cu motive geometrice, tapet pentru dormitor cu imagini din natura sau fototapet cu flori supradimensionate efectul final este unul deosebit. 

 

Durabilitatea este un alt considerent care face ca tapetul sa fie atat de apreciat. Aceasta poate imbunatati aspectul dormitorului si totodata este o optiune durabila care nu-si pierde farmecul in timp. Corect montat poate sa se pastreze impecabil chiar si pentru zece ani, iar intretinerea presupune efort minim.

 

Sfaturi pentru montarea corecta a tapetului

 

Cea mai importanta conditie pentru rezultate exceptionale este legata de pregatirea pereteului. Tapetul trebuie aplicat pe perete drept si curat, insa prepararea nu necesita operatiuni complexe. 

 

Adezivul trebuie sa fie special, adecvat tipului de tapet montat. Taieturile trebuie sa fie curate, iar instrumentele de indepartarea bulelor de aer si lipire in stare perfecta. Rolele de tapet trebuie manipulate cu multa atentie pentru a beneficia de efectul wow.

 

Incaperile cu un perete tapetat pot scapa de aspectul monoton permitand crearea unui ambient impecabil. Deci aceasta alternativa este una ce trebuie luata in calcul de cei ce doresc sa realizeze un mediu impresionant cu investitii reduse. 

 

Pentru a beneficia de o incapere amenajata in stil feng shui este important sa se selecteze tapete luminoase, care sa creeze o senzatie de spatiu, care atraga energiile pozitive. Astfel, cele mai potrivite modele de tapete sunt cele pastel, cele care completeaza, dar nu incarca. Pot fi selectate tapete cu fibra de matase fara imprimeuri, care confera luminozitate. Si cele decorate cu elemente florale stilizate sunt potrivite pentru a creiona un ambient in stil feng shui autentic. Acestea reusesc sa transmita senzatie de liniste si calm - sa creeze o legatura cu natura. 

 

Pentru a beneficia de un decor feng shui trebuie sa ai grija ca tablia patului sa nu fie lipita de perete. Picioarele patului trebuie sa fie orientate catre usa, iar corpurile de mobilier montate in interior sa fie minimaliste. Un dormitor creionat dupa regulile feng shui nu este unul aglomerat si este foarte bine optimizat inspirand liniste si calm.

 

Sursa de imagine:

Dovido.ro

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo! Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo!
Indepartarea petelor de grasime de pe pereti Indepartarea petelor de grasime de pe pereti
Tapet vs vopsea lavabila Tapet vs vopsea lavabila
Montarea placilor de gips-carton Montarea placilor de gips-carton
Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
Lacuri si amorse ecologice Lacuri si amorse ecologice

Vezi mai multe articole