on

Sistemul centralizat de aspirare - Lista completa a avantajelor

19 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Activitatea necesară pentru asigurarea curăţeniei în spaţiul locuinţelor presupune utilizarea aparatelor de aspirare, în diverse variante sau tipuri constructive.

În anumite ţări dezvoltate au apărut sisteme de aspirare superioare, centralizate. Această variantă este percepută la noi drept una de lux, pretenţioasă, însă adevărul este întotdeauna undeva la mijloc şi probabil la un moment dat va deveni un sistem sau o opţiune standard ce va fi aleasă de utilizatorii finali, cel puţin pentru casele noi.

Aspiratorul central este un sistem care odată instalat va permite desfășurarea activităților de curățenie cu ușurință, reducând timpii dedicați operaţiunii standard, la o eficiență ridicată. Din punct de vedere constructiv, sistemul este alcătuit din unitatea centrală, care reprezintă aspiratorul efectiv, însă de dimensiuni mai mari, prize speciale de aspirare care vor fi amplasate în puncte alese astfel încât să asigure posibilitate de aspirare a spaţiului în limita lungimii furtunului de aspirare (minimum 9 metri) și un sistem de tubulatură ce va face legătura între prizele de aspirare și unitatea centrală.

Din punct de vedere al instalării, cel mai uşoară variantă de instalare presupune realizarea sistemului în timpul construcției clădirii, pentru a putea face uşoară pozarea tubulaturii prin pereţi sau realizarea străpungerilor necesare. Evident, acest lucru nu înseamnă că o construcţie existentă nu poate permite instalarea sistemului, ci depinde de opţiunea utilizatorului şi specificul fiecărei locuinţe.

Unitățile de aspirare aferente sistemului centralizat sunt dotate cu motoare mult mai mari și mai performante decât cele utilizate pe aspiratoarele clasice și includ soluţii care prelungesc durata de viaţă a acestora. Activitatea efectivă de aspirare se desfășoară pe principiul plug-and-play (conectare-funcționare). De obicei, este disponibilă și achiziționarea de accesorii suplimentare pentru simplificarea deservirii anumitor zone (de exemplu pe etaje).

Evacuarea aerului aspirat se poate realiza fie în încăperea în care este instalată unitatea centrală, fie în exterior, prin montarea unei tubulaturi suplimentare. Din acest punct de vedere, este un plus pentru eliminarea riscurilor generate de alergenii, praful și bacteriile aspirate dintr-o încăpere.
Preţul acestor sisteme poate să pornească de la 1.200 EUR, dar o soluţie completă, tehnică şi financiară ar trebui să rezulte in urma analizei cu furnizorul sistemului.

Pe lângă sistemul standard, există o serie de accesorii ce pot fi comandate pentru alte activităţi desfăşurate în sau pe lângă locuinţă. De exemplu, se poate instala un separator, o unitate de stocare ce poate reține particulele de mari dimensiuni provenite de la un atelier dintr-o anexă. Astfel, se va evita umplerea sacului de aspirare principal.

Avantajele sistemului sunt:

  • Performanţă ridicată, de până la 5 ori mai mare decât variantele clasice
  • Reducerea zgomotului produs, sunt echipamente silenţioase
  • Aproape invizibil, doar furtunul de aspirarea va fi necesar să îl aveţi la îndemână, împreună cu accesoriile de aspirare
  • Poate elimina factorii alergeni
  • Uşurinţă în utilizare, se conectează furtunul la priza aferentă camerei şi este necesară doar o simplă apăsare pe butonul de pe mâner pentru a începe aspirarea.

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Solutii naturale care tin paianjenii la distanta Solutii naturale care tin paianjenii la distanta
Beneficiile luminii naturale Beneficiile luminii naturale
Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente
Atentie la cuiburile de viespi Atentie la cuiburile de viespi
Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic
3 metode alternative de eliminare a mucegaiului 3 metode alternative de eliminare a mucegaiului

Vezi mai multe articole