Decor nou in doar 10 minute

Decor nou in doar 10 minute

26 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Decorarea unei case cere timp si multa rabdare. Doar gandul ca trebuie sa alergam prin magazine si sa alegem din multitudinea de decoratiuni ne face sa renuntam pentru ca ni se pare extrem de obositor.
 
Cu toate acestea ne-am dori o alta imagine pentru casa noastra, macar un element de decor care sa-i ofere un aer de prospetime.
Pornind de la aceste aspecte, designerii au gasit metode mult mai rapide, dar cel mai important, mult mai ieftine de a redecora interioarele. In doar 10 minute puteti schimba decorul unei camere aplicand pe unul din peretii camerei un model special realizat din vinyl Oracal. Este o tendinta noua ce a luat nastere in Franta, iar incet incet aceasta moda prinde contur si la noi. Este vorba de un autocolant, folosit in special pentru colat masini, dar care si-a gasit intrebuintare inclusiv in amenajarile interioare. In magazinele de specialitate il veti descoperi cu diverse coduri, create in functie de culoarea si grosimea materialului. Dintre proprietatile importante ale autocolantului enumeram: capacitatea de a se mula pe elemente tridimensionale, stabilitate dimensionala excelenta, aderenta deosebita pe suprafete neregulate, indepartarea foliei fara vreo urma de reziduuri, nu intretine arderea (se stinge singur) si are un aspect deosebit de lucios al foliei.
 
Nu aveti nevoie de instructiuni speciale sau de asistenta unui specialist pentru ca autocolantele se aplica foarte usor, fara a fi afectata in vreun fel suprafeta peretelui, usii, geamului, oglinzii sau a placilor ceramice. Specialistii recomanda sa aplicati aceste autocolante doar in momentul in care v-ati asigurat ca suprafata este curata si uscata. Pentru o aplicare corecta trebuie sa puneti autocolantul pe o suprafata plana cu partea colorata in sus. Incepeti sa dezlipiti de la un colt tinand partea cartonata cu o mana si folia de transfer cu cealalta. Autocolantul trebuie sa ramana atasat de folia de transfer, pe care o pozitionati in locul in care doriti sa aplicati modelul ales. Imediat ce ati terminat de lipit autocolantul pe suprafata dorita, folositi o racleta presand pe toata suprafata lui. In final dezlipiti folia de transfer de pe perete, asigurandu-va ca modelul s-a aplicat in totalitate. Daca acesta ramane lipit in continuare de folia de transfer presati cu racleta si incercati din nou.
 
Sute de modele va stau la dispozitie, special create pentru living, dormitor, camera copiilor sau orice alta incapere. Puteti schimba decorul ori de cate ori doriti, chiar si de cateva ori pe an. Autocolantele sunt usor de intretinut si se dezlipesc la fel de usor precum se aplica. Preturile sunt variabile, unele modele fiind disponibile si cu 30-40 de lei, daca nu doriti sa achizitionati un model mai scump relizat de un designer anume. Daca aplicati un model simplu pe suprafata peretelui din dormitor, deasupra tabliei patului, puteti obtine un efect spectaculos si chiar un punct de atractie. De asemenea, in living pot fi usor integrate modele abstracte sau florale, asociate cu restul decoratiunilor, culoarea huselor pentru canapele sau a pernutelor si chiar in ton cu finisajul mobilierului.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O suta de ani de "zgarie nori" O suta de ani de "zgarie nori"
Amenajarea spatiului comunitar: locuinte sociale Amenajarea spatiului comunitar: locuinte sociale
9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra 9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra
Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti
Parcul Herastrau Parcul Herastrau
Neogoticul de Bucuresti Neogoticul de Bucuresti

Vezi mai multe articole