on

Decorarea casei de Halloween

16 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, celebrata in noaptea de 31 octombrie. Desi multi dintre noi considera ca Halloweenul provine din Statele Unite ale Americii, la origine, Halloween este o sarbatoare irlandeza. Sarbatoarea fiind derivata din celebrarea Samhain (denumire irlandeza) sau Samonios (nume galic), creata de celti.

Samhain era un ritual al recoltei insotit de focuri sacre. Un ritual care marca un prag temporal fundamental, cand suflete mortilor se plimbau pe strazi, iar pentru a fi imbunate, dar si pentru a asigura o recolta viitoare bogata, se lasau daruri la usa. Si uite asa a luat nastere formula tipica Halloweenului “Trick or Treat” (Ne dati ori nu ne dati?).

In ziua de astazi, milioane de oameni din intreaga lume celebreaza Halloweenul cu costume, decoratiuni, multe bomboane si petreceri tematice. Daca si tu te numeri printre ei si abia astepti sa iti decorezi casa cu ornamente care mai de care mai infricosatoare, te invitam sa citesti in continuare.

Dovleacul

Dovleacul sculptat nu trebuie sa lipseasca din nicio casa decorata in spiritul Halloweenului. In vremurile stravechi, acesta avea scopul de a lumina sufletele celor aflati in purgatoriu. Dovleacul poate fi decupat in forme haioase sau infricosatoare, iar in interior se pune lumanari aprinse.

Iata cateva idei.

Costumele

Costumele de Halloween infatiseaza figuri supranaturale: monstri, schelete, fantome, vrajitoare si multe alte personaje infricosatoare.

Ne dati ori nu ne dati?

Dulciurile nu trebuie nici ele sa lipseasca, iata ce poti face.

Casa

Casa trebuie sa fie si ea infricosatoare.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Flori de piatra la fereastra Flori de piatra la fereastra
Cum poti construi o casuta in copac Cum poti construi o casuta in copac
Cheesecake si caramel, o combinatie inspirata Cheesecake si caramel, o combinatie inspirata
Ghivece cu personalitate Ghivece cu personalitate
Masa de tenis - tot ce trebuie sa stii despre alegerea acesteia Masa de tenis - tot ce trebuie sa stii despre alegerea acesteia
Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara

Vezi mai multe articole