on

Decorarea casei de Halloween

16 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, celebrata in noaptea de 31 octombrie. Desi multi dintre noi considera ca Halloweenul provine din Statele Unite ale Americii, la origine, Halloween este o sarbatoare irlandeza. Sarbatoarea fiind derivata din celebrarea Samhain (denumire irlandeza) sau Samonios (nume galic), creata de celti.

Samhain era un ritual al recoltei insotit de focuri sacre. Un ritual care marca un prag temporal fundamental, cand suflete mortilor se plimbau pe strazi, iar pentru a fi imbunate, dar si pentru a asigura o recolta viitoare bogata, se lasau daruri la usa. Si uite asa a luat nastere formula tipica Halloweenului “Trick or Treat” (Ne dati ori nu ne dati?).

In ziua de astazi, milioane de oameni din intreaga lume celebreaza Halloweenul cu costume, decoratiuni, multe bomboane si petreceri tematice. Daca si tu te numeri printre ei si abia astepti sa iti decorezi casa cu ornamente care mai de care mai infricosatoare, te invitam sa citesti in continuare.

Dovleacul

Dovleacul sculptat nu trebuie sa lipseasca din nicio casa decorata in spiritul Halloweenului. In vremurile stravechi, acesta avea scopul de a lumina sufletele celor aflati in purgatoriu. Dovleacul poate fi decupat in forme haioase sau infricosatoare, iar in interior se pune lumanari aprinse.

Iata cateva idei.

Costumele

Costumele de Halloween infatiseaza figuri supranaturale: monstri, schelete, fantome, vrajitoare si multe alte personaje infricosatoare.

Ne dati ori nu ne dati?

Dulciurile nu trebuie nici ele sa lipseasca, iata ce poti face.

Casa

Casa trebuie sa fie si ea infricosatoare.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sa incondeiem ... Sa incondeiem ...
Amenajarea camerei dedicate hobby-ului Amenajarea camerei dedicate hobby-ului
Cele mai indragite 5 flori de apartament Cele mai indragite 5 flori de apartament
Cum organizezi corect alimentele din frigider Cum organizezi corect alimentele din frigider
Idei de decorare altfel a oualelor de Paste Idei de decorare altfel a oualelor de Paste
Cum pastrezi vinul la tine acasa Cum pastrezi vinul la tine acasa

Vezi mai multe articole